NBA

Τα… μάζεψε ο ιδιοκτήτης των Νικς και καταδίκασε τον ρατσισμό

Ο Τζέιμς Ντόλαν προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οι Νικς δέχτηκαν ένα ακόμη πλήγμα στην εικόνα τους με την διαρροή χθες ενός e-mail της διοίκησης προς το προσωπικό με το οποίο καλούσε εμμέσως πλην σαφώς να αποφύγουν να πάρουν θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο οργανισμός γνώρισε την κατακραυγή επειδή απέφυγε με τον τρόπο αυτό να καταδικάσει τον ρατσισμό, κάτι που έκαναν όλες οι υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ.

Ο ιδιοκτήτης των Νικς, Τζέιμς Ντόλαν, με νέο e-mail που δημοσιεύτηκε στο ESPN, έσπευσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σε αυτό αναφέρει καταδικάζει απερίφραστα τον ρατσισμό αναφέροντας:

«Χθες έκανα μια ειλικρινή προσπάθεια να παρουσιάσω τη θέση μου σε ένα δύσκολο ζήτημα, για το οποίο δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το θέμα αυτό και επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται παρανοήσεις τόσο για μένα όσο και για τον οργανισμό μας θα το πω ξεκάθαρα: καταδικάζω απερίφραστα και αποδοκιμάζω τον ρατσισμό απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο, τελεία και παύλα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «… εμείς σαν οργανισμός έχουμε δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θα περιλαμβάνονται και θα τυγχάνουν σεβασμού όλοι οι άνθρωποι. Ο ρατσισμός είναι απότοκο της άγνοιας και είναι στο χέρι καθενός μας να καταλάβει ότι εκείνος που βρίσκεται δίπλα μας είναι ίσος ανεξάρτητα από το χρώμα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του. Οποιαδήποτε αδικία σε βάρος ενός, είναι αδικία σε βάρος όλων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x