NBA

Τόμας: «Πάντα έλεγαν ότι είμαι κοντός να παίξω μπάσκετ, τώρα χαμογελάω κάθε πρωί»

Βήμα σε αθλητές που στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την πραγματικότητα των αρνητικών στερεοτύπων δίνει η ιστοσελίδα «theplayerstribune» και ο Αζάια Τόμας μίλησε για την εναντίον του προκατάληψη.

Καμπάνια εναντίον των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία πραγματοποιεί η γνωστή ιστοσελίδα «theplayerstribune» και ανάμεσα στα πρόσωπα που δίνουν το δικό τους μήνυμα εναντίον αυτής της πραγματικότητας είναι ο Αζάια Τόμας.

Ο γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς που είναι μόλις 1.75, αλλά και All Star στο NBA, μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή του λόγω του ύψους του και πώς κατάφερε να αψηφήσει τα εμπόδια και να φτάσει στο σήμερα της αναγνώρισης.

«Η δική μου ιστορία έλεγε ότι πάντα ήμουν πολύ μικρός. Είμαι καλός, αλλά δεν είμαι αρκετά καλός. Ξέρετε μερικοί άνθρωποι όταν ακούν συνέχεια αυτόν τον αρνητισμό, μερικές φορές παραιτούνται. Ακόμα και στα σχολικά μου χρόνια, έλεγαν ότι είμαι καλός παίκτης, αλλά οι βαθμοί μου δεν ήταν αρκετά καλοί. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα ότι χρειάζομαι το σχολείο για να έχω μια πετυχημένη ζωή. Λειτούργησε σαν κίνητρο. Δεν είμαι απλά ένας καλός παίκτης, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν χρειάζεται να ανήκεις στα στερεότυπα. Μπορείς να περάσεις τα εμπόδια, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να στοχεύσεις στα πάντα.

Νομίζω ένα μεγάλο στερεότυπο είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δύσκολες γειτονιές, σε αρνητικές καταστάσεις και δεν έχουν καθόλου τον έλεγχο. Νιώθουν σαν να είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τη ζωή τους.

Αυτό προσπαθώ να πω στα παιδιά που επικοινωνώ κάθε μέρα, ότι τα πάντα είναι δυνατά. Κάθε μέρα ξυπνάω, ξυπνάω με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, γιατί ζω ένα όνειρο που είχα από όταν ήμουν μικρό παιδί. Για αυτό μπορείτε να το κάνετε το ίδιο πράγμα».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x