Γενικά

Νέος κίνδυνος «καμπάνας» για Πιτίνο

Ο Αμερικανός τεχνικός είναι υπό διερεύνηση από το NCAA για παράπτωμα όταν εργαζόταν στο Louisville.

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες βρίσκεται από το NCAA ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην παράνομη προσέγγιση του Ράιαν Μπόουεν από το Louisville και την κατάθεση ύψους 25.000 δολαρίων στον παίκτη για να πειστεί να επιλέξει το συγκεκριμένο κολέγιο. Υπάρχουν υποψίες πως γνώριζε ότι υπήρχε παράνομη προσέγγιση του παίκτη από άτομα του κολεγίου, αλλά δεν κατήγγειλε ποτέ την παρατυπία αυτή στο NCAA.

Σε περίπτωση που ο Πιτίνο κριθεί ένοχος, τότε η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τιμωρία που θα φτάνει μέχρι το 50% των αγώνων του κολεγίου του Iona, που πρόσφατα ανέλαβε να προπονεί εν όψει της νέας σεζόν. Την ίδια στιγμή ωστόσο ενδέχεται να του επιβληθούν και περιορισμοί στον τρόπο που μπορεί να προσεγγίζει παίκτες για να επιλέξουν το κολέγιο του Αϊόνα, αφού θα θεωρηθεί υπότροπος.

Ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις ίσως έχει το... σεσημασμένο Louisville, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο διετούς αποκλεισμού από την τελική φάση του NCAA, όπως και ισχυροί περιορισμοί στην προσέγγιση των παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x