Ελλάδα

Νίκησε Άρη και βλέπει… Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός

Με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη και Κουφό, ο Ολυμπιακός επικράτησε 97-67 του Άρη στο ΣΕΦ, σε φιλικό στο πλαίσιο του προγράμματος «bwin Monday Night Against Covid-19».

Μία πολύ δυνατή προπόνηση απέναντι στον για 25 λεπτά πολύ ανταγωνιστικό Άρη έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 97-67 των «κίτρινων» στο ΣΕΦ.

Το φιλανθρωπικού χαρακτήρα φιλικό έγινε στο πλαίσιο του «bwin Monday Night Against Covid-19» με την ΚΑΕ και την bwin να προσφέρουν και πάλι πολύτιμη βοήθεια σε νοσοκομεία και συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους που έπαιξαν χωρίς τους Σπανούλη, Σλούκα και ΜακΚίσικ για λόγους ξεκούρασης και τους τραυματίες Παπανικολάου, Μάρτιν, ήταν οι Λαρεντζάκης και Κουφός με 19 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τον Άρη, ξεχώρισαν Κουζέλογλου και Νετζήπογλου.

Το ματς:

Με τον Άαρον Χάρισον να ευστοχεί συνεχώς πίσω από τα 6.75, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 16-12 στο 7’, την ώρα που ο Άρης έπαιρνε σκορ από τους Κουζέλογλου και Φλιώνη. Κουφός και Βεζένκοφ σκόραραν κάποια καλάθια, όμως οι «κίτρινοι» ήταν ανταγωνιστικοί κυρίως χάρη στην επίθεσή τους, και τις λύσεις που έδωσαν οι Λιτλ και Νετζήπογλου, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 26-24.

Η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +9 υπέρ του Ολυμπιακού (38-29) στο 14’ με τρίποντο του Λαρεντζάκη και λέι απ του Κολοβέρου. Ο Άρης σε αυτό το διάστημα είχε μοναδική αξιόπιστη λύση τον Κουζέλογλου, όμως εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη και άστοχα σουτ των γηπεδούχων, παρότι βρέθηκε στο -11, έμεινε κοντά στο σκορ στην ανάπαυλα, 49-42.

Ο εξαιρετικός Λαρεντζάκης συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο σκοράρισμα και στην δημιουργία, ο Ολυμπιακός διατηρούσε διψήφιο προβάδισμα στα μέσα της τρίτης περιόδου, (63-51 στο 25’), με τον Κουφό να κερδίζει πολλές μάχες σε σκοράρισμα και ριμπάουντ. Η αμυντική πίεση των παικτών του Μπαρτζώκα, οδήγησε σε πολλά λάθη τους φιλοξενούμενους, που δέχονταν συνεχώς καλάθια στον αιφνιδιασμό. Έτσι, η διαφορά έφτασε στο +17, 70-53 στο 27’ και στους 24 (78-54), δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου δεκαλέπτου είχε στην πεντάδα τον Χαραλαμπόπουλο με τους τέσσερις νεαρούς της αναπτυξιακής ομάδας (Νικολαίδη, Κολοβέρο, Χρηστίδη και Σκουλίδα), οι οποίοι κατάφεραν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, για το τελικό 97-67, με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπόπουλο.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 49-42, 78-54, 97-67.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Νικολαίδης 5, Χάρισον 13 (3), Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Λαρεντζάκης 19 (5) (8ασίστ.), Βεζένκοφ 9, Πρίντεζης, Ζαν Σαρλ 6 (2), Κολοβέρος 2, Σκουλίδας, Τζένκινς, Κουφός 21 (9 ριμπάουντ), Έλις 8, Χρηστίδης 3.
Άρης (Καμπερίδης): Σταμάτης, Φλιώνης 8 (1), Σιδηρολιάς, Κουζέλογλου 12 (2), Πετανίδης 3, Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης 13, Τσάλμερς 9 (3), Νετζηπόγλου 7, Λιτλ 8 (2), Ντεκόζι 7, Τσιρογιάννης.

*Εκτός δωδεκάδας του Άρη έμειναν οι Σλαφτσάκης, Ντραγκίσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Χαριτόπουλος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

** Στο ημίχρονο, Άαρον Χάρισον και Μάριο Λιτλ έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό τριπόντων, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να επικρατεί με 31-27. Τα εύστοχα σουτ του Αμερικανού, αντιστοιχούν σε 3500 μάσκες για το σωματείο «Κιβωτός της Αγάπης-Γαλήνη Ανάπηρων παιδιών», που εδρεύει στην Πάτρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x