Γενικά

Αιχμές Νοτσιόνι για Έρικ Γκόρντον: «Πώς έπαιξε για τις Μπαχάμες ενώ έχει αγωνιστεί για τις ΗΠΑ;»

Ο Αντρές Νοτσιόνι εξέφρασε τις απορίες του για τη συμμετοχή του Έρικ Γκόρντον ως νατουραλιζέ με την Εθνική Ομάδα των Μπαχαμών.

Οι Μπαχάμες σόκαραν την Αργεντινή και έκλεισαν μία θέση στο προολυμπιακό του 2024, αφήνοντας εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οριστικά την «αλμπισελέστε».

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη μεγάλη νίκη με 82-75 ήταν ο Έρικ Γκόρντον, ο οποίος έβαλε 27 πόντους και καθόρισε το αποτέλεσμα. Ο Αντρές Νοτσιόνι, πρώην διεθνής με την Αργεντινή, εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή του γνωστού ΝΒΑer με τις Μπαχάμες, εφόσον παλιότερα είχε αγωνιστεί με τις ΗΠΑ.

Πράγματι, ο Γκόρντον έπαιξε για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010, στο Παγκόσμιο. Ωστόσο, έλαβε ειδική άδεια από τη FIBA να εκπροσωπήσει τις Μπαχάμες, από τις οποίες έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του.

Aναλυτικά όσα είπε:

«Τώρα με "κρύα" σκέψη στο μυαλό, αναρωτιέμαι: είναι δίκαιο να έχουν οι Μπαχάμες έναν παίκτη που ήδη έχει αγωνιστεί με τις ΗΠΑ και μάλιστα να ενεργοποιείται την τελευταία στιγμή (σ.σ. τρεις μέρες πριν το τουρνουά);

Αυτού του είδους οι μεταγραφές ανήκουν στους συλλόγους, όχι σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων. Πρέπει να διορθωθεί αυτό. Δεν γίνεται να ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί με τις εγχώριες διοργανώσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x