Γενικά

Ντένις Σμιθ Τζόυνιορ: «Δεν ήθελα να φύγω με τίποτα από την Αμερική, ήμουν έτοιμος να πάω στο NFL»

Αποφασισμένος να μην μετακομίσει απο τις ΗΠΑ ήταν ο Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, σκέφτηκε μέχρι να δοκιμάσει τη τύχη του στο NFL

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του Ντένις Σμιθ Τζούνιορ να φύγει από τη πατρίδα του για να κυνηγήσει ένα συμβόλαιο είτε στην Ευρωλίγκα είτε στη Κίνα. Ήταν έτοιμος μέχρι και να κυνηγήσει συμβόλαιο στo NFL .

«Είχα ενημερώσει τον προηγούμενο ατζέντη μου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω απο την Αμερική. Εαν δε έρβισκα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, θα πήγαινα στο NFL. Είχα πάρει πολλά μυϊκά κιλά, ήμουν έτοιμος να το κυνηγήσω», δήλωσε αρχικά ο Σμιθ.

Χάρη στον Νικ Φρίντμαν (βοηθό του Στιβ Κλίφορντ στους Χόρνετς) με τον οποίο ο Σμιθ γνωρίζονται από παλιά και έχουν κρατήσει καλές σχέσεις ο Σμιθ βρήκε συμβόλαιο στη Σάρλοτ.

«Όλοι προσπαθούσαν να με διαγράψουν. Έβλεπα παίκτες πόλυ μεγαλύτερους από εμένα να υπογράφουν νέα συμβόλαια. Ένιωθα αδικημένος αλλά ξέρω ότι είμαι νέος και έχω πολύ αυτοπεποίθηση στις ικανότητες μου», τόνισε ο νεαρός γκαρντ.

Ο Σμιθ σε τέσσερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 13.5 πόντους, 52% στα δίποντα 50% τρίποντα(!), 6.3 ασίστ και 2.3 κλεψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

«Μερικοί παίκτες βρίσκουν τα πατήματα τους από νωρίς, άλλοι αργούν να "ανθίσουν". Είναι πολύ ταλαντούχος και ας έχει χάσει λίγη από την αθλητικόητητα του. Θεωρώ πως μπορεί να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να μας βοηθήσει να μπούμε στα playoffs», σχολίασε ο προπονητής του Στιβ Κλίφορντ.

Το ταξίδι του Ντένις Σμιθ στο ΝΒΑ είχε ξεκινήσει με αναποδιές αλλά πλέον ο γκαρντ των Χόρνετς φαίνεται να έχει βρει μια ισορροπία και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x