Αν ένας άνθρωπος έχει μείνει σταθερά δίπλα στην Εθνική, σε όλα τα παιχνίδια και όλα τα ταξίδια, από τον... περασμένο αιώνα αυτός είναι ο Ανδρέας Φραντζέσκος. Ο λόγος για τον αφανή ήρωα της ομάδας τα τελευταία 23 χρόνια, τον φροντιστή που όλοι οι παίκτες αγαπούν, σέβονται και νιώθουν δικό τους άνθρωπο, αφού τους παρέχει ό,τι ζητήσουν... πριν το ζητήσουν, έχει τον δικό του κώδικα για να τα βγάζει πέρα.

Ο ακούραστος εργάτης της επίσημης αγαπημένης φροντίζει να είναι έγκαιρα έξω από τα δωμάτια, πλυμένα και τακτοποιημένα, όλα τα ρούχα προπόνησης και αγώνων, στο γήπεδο ετοιμάζει τα νερά και τα ισοτονικά, είναι ο τελευταίος που θα φύγει από τα αποδυτήρια για να ελέγξει αν μαζεύτηκαν τα πάντα.

Ο Ανδρέας, μετά από τα πρώτα χρόνια «αρίθμησε» τους διεθνείς με ένα δικό του σύστημα. Όποιον αριθμό έδινε στο μπουκάλι του καθενός αυτός το... κουβαλούσε μέχρι τέλους της καριέρας του στην Εθνική Ομάδα. Και όποιος νέος έμπαινε, έπαιρνε τον αμέσως επόμενο κενό αύξοντα αριθμό, για να μη χάνεται η σειρά και να γίνεται σωστά η δουλειά.

Οι παίκτες όχι μόνο δεν... δυσφόρησαν ποτέ με αυτά τα νούμερα, αλλά και αν κάποτε «άδειαζε» το αγαπημένο τους και τους το.. πρόσφερε τιμής ένεκεν ο Ανδρέας, αυτοί έμεναν στον αριθμό που είχαν αποκτήσει από την πρώτη τους ημέρα στην ομάδα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε σε αυτό το «παράθυρο» και ο κλασικός… μαρκαδόρος έγραψε για πρώτη φορά τους αριθμούς 60 και 61 πάνω σε καπάκι από μπουκάλι. Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος... αρχειοθετήθηκαν και το συνήθισαν τόσο γρήγορα, που όταν ρωτήθηκε ο πρώτος από κάποιον τι νούμερο έχει, με την ερώτηση να αφορά στη φανέλα, απάντησε άμεσα. «Το 60»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.