Γενικά

Γήπεδο Ζωής: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συναντά τον Εμμανουήλ Καραλή

Τα Sessions του Γηπέδου Ζωής συνεχίζονται με μια ξεχωριστή συνάντηση και φιλοδοξούν να εμπνεύσουν τη νέα γενιά.

Το Γήπεδο Ζωής, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, παρουσιάζει το τρίτο Session, της σχετικής σειράς βιντεοσκοπημένων διαλόγων μεταξύ του Παναγιώτη Γιαννάκη και προσωπικοτήτων που επηρεάζουν με τις δράσεις και την πορεία τους την κοινωνία.

Στο πιο πρόσφατο Session, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε τον αθλητή του ελληνικού στίβου Εμμανουήλ Καραλή και συζήτησαν για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, που χάρισε χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, για τα ερεθίσματα που είχε από την οικογένειά του και που διαμόρφωσαν αυτό που είναι σήμερα, στη δύναμη που πρέπει να δείχνει κανείς στην προσπάθεια να κατακτήσει τα όνειρά του, ενώ μοιράστηκαν ιστορίες σκληρής δουλειάς και αυταπάρνησης, στοιχεία που συνθέτουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής προς τη νέα γενιά.

Το Session, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Γηπέδου Ζωής στο YouTube και στα Social Media του Οργανισμού, αποτελεί ένα mini-οδοιπορικό στην πορεία του Εμμανουήλ Καραλή, από τα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα ερεθίσματα που είχε και τον βοήθησαν να αντιληφθεί αυτό που θέλει να κάνει πραγματικά, τα εμπόδια που συνάντησε στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του, αλλά και τις στιγμές περηφάνειας που βίωσε, κατακτώντας την τέταρτη θέση στην πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο –  που αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών που έχει καταλάβει Έλληνας άλτης στο επί κοντώ. Στη συζήτηση αναδεικνύονται στοιχεία του χαρακτήρα των ομιλητών και μεταλαμπαδεύονται αξίες όπως η επιμονή, που πρέπει να δείχνουμε για αυτό που αγαπάμε, το πάθος, με το οποίο πρέπει να στηρίζουμε τις επιλογές μας, το θάρρος, που πρέπει να δείχνουμε στις δυσκολίες αλλά και η δύναμη της οικογένειας, που αποτελεί ισχυρή πανοπλία και στήριξη στη ζωή.Το Γήπεδο Ζωής έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μέσα από τρεις βασικούς άξονες, Αθλητισμός – Παιδεία - Πολιτισμός, τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Sessions στοχεύουν να εμπνεύσουν, τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγαλύτερους, να αναπτύξουν και να ενστερνιστούν αξίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους. Οι συζητήσεις που προκύπτουν αποτελούν μαθήματα ζωής και φιλοδοξία είναι να μεταδώσουν αξίες στη νέα γενιά για να εμπνευστεί και να κινητοποιηθεί.

Τα Sessions που θα ακολουθήσουν αναμένεται να φιλοξενήσουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, της μουσικής, του θεάτρου που κατάφεραν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν. Στο δεύτερο επεισόδιο, των Video Sessions, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε το Γιώργο Καραγκούνη.

Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής

Το Γήπεδο Ζωής είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από το κοινό όραμα του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, με σκοπό να δημιουργήσει τις υποδομές και τα ερεθίσματα ώστε παιδιά σχολικής ηλικίας να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να χτίσουν δυνατό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, πρόκειται να δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση στη Νίκαια, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η οποία θα στεγάσει τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που αποτελούν το τρίγωνο - «βάση», πάνω στο οποίο χτίζουμε τον χαρακτήρα μας. Η εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες ψυχαγωγίας, μελέτης, πληροφορικής, ρομποτικής, studio παραγωγής μουσικής, τηλεοπτικό στούντιο, αμφιθέατρο, μηχανουργείο, ξυλουργείο, αίθουσα γλυπτικής, ραφείου, κεραμικής, κλειστό κολυμβητήριο, κλειστή αίθουσα με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τοίχο αναρρίχησης, ράμπα skateboard και πολλά άλλα. Η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται εντός του 2024. Μέχρι τότε, το Γήπεδο Ζωής υλοποιεί μία σειρά δωρεάν δράσεων στα σχολεία της Νίκαιας, κάθε δεύτερο κατά κανόνα Σάββατο, όπου τα παιδιά παίρνουν μέρος σε προγράμματα, τα οποία είναι μικρογραφίες των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στην εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής όταν αυτή λειτουργήσει. Το Γήπεδο Ζωής ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x