Euroleague

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Έσπασε την κακοδαιμόνια μακριά από το ΟΑΚΑ και βλέπει… μπροστά ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μέρος, έβγαλαν πολλούς πρωταγωνιστές και άλωσαν τη Μάλαγα με 90-79.

Τέσσερις σερί ήττες μακριά από το ΟΑΚΑ και τρεις γενικά στην Ευρωλίγκα ήταν πολλές για τον Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι… άλλαξε το τσιπ στο δεύτερο μέρος (όταν βρέθηκε να χάνει και με 14) και με μεγάλη εμφάνιση στην Ανδαλουσία, επικράτησε 90-79 της Μάλαγα, ανεβαίνοντας στο 15-11.

Ισόβαθμοι με Ζαλγκίρις και Χίμκι οι πράσινοι αυτή τη στιγμή, την ώρα που το… όνειρο της τετράδας παραμένει πολύ ζόρικο, δεδομένου πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο 16-10, αλλά υπερτερεί των πρωταθλητών Ελλάδας σε τυχόν ισοβαθμία.

«Βομβάρδισε» ανελέητα στην επανάληψη ο Ρίβερς που σταμάτησε στους 24 πόντους με 6/10 τρίποντα (5 κλεψίματα), τρομερός Καλάθης στο δεύτερο 20λεπτο κάνοντας double-double με 12 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ, άλλοι άνθρωποι στο δεύτερο μέρος οι Γκιστ (16π.)-Σίνγκλετον (10π., 4 ασίστ) και στις δύο άκρες του παρκέ, έβγαλε... λαγό από το καπέλο του με Λεκαβίτσιους ο Πασκουάλ, καθώς τον έριξε στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Λιθουανός (10π.) αποδείχθηκε... λίρα εκατό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανατροπή.

Με 9/32 τρίποντα ολοκλήρωσε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού είχε 1/17 και 3/23(!), ωστόσο την... κατάλληλη στιγμή μπήκαν τα σουτ (απόρροια καλής κυκλοφορίας) που... τελείωσαν την ομάδα του Πλάθα.

Ακολουθεί διαβολοβδομάδα, με τον Εξάστερο να υποδέχεται αρχικά τον Ερυθρό Αστέρα (20/3) και στη συνέχεια να φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι (22/3).

Το ματς

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά. Η Μάλαγα προσπαθούσε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα με τον Όγκουστιν (ο οποίος «είχε» τον Σίνγκλετον), ενώ ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει κάτι… εντυπωσιακό στην επίθεση, έβρισκε πόντους για να διατηρείται σε απόσταση βολής από τους γηπεδούχους. Ο Ρίβερς μπήκε στο ματς αντί του (αρνητικού) Αντετοκούνμπο και προκαλώντας αρκετά κλεψίματα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να βρει εύκολους πόντους για το 14-12. Οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο στυλ επιθετικά (με Τζέιμς-Ρίβερς), καθώς είναι αλήθεια πως στο set παιχνίδι είχαν «θέμα», ωστόσο η άμυνα τους ήταν… τρύπα και επέτρεπαν στη Μάλαγα να διατηρεί τα ηνία με το υπέρ της 21-16. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές Ελλάδας στο -6 (24-18) πληρώνοντας την κακή ανασταλτική λειτουργία τους, αλλά και το… εφιαλτικό 1/8 τρίποντα.

Ο Πασκουάλ δοκίμαζε διάφορα πρόσωπα και σχήματα προκειμένου η ομάδα του να βρει χημεία, αλλά κάτι τέτοιο έδειχνε με… άλυτο γρίφο. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ρυθμό, ο Καλάθης ήταν… έτσι κι έτσι, ο Γκιστ έμοιαζε «χαμένος», ο Λεκαβίτσιους δεν έδινε… κάτι σε οργανωτικό επίπεδο, οι λύσεις στην περιφέρεια (λόγω απουσιών) ήταν περιορισμένες και η Μάλαγα κάνοντας ώρες-ώρες ό,τι ήθελε στο «μισό» του Παναθηναϊκού, κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά, 33-22. Χάρη σε κάποιες εμπνεύσεις του Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός… ξεκόλλησε επιθετικά, αλλά αμυντικά παρέμενε ασύνδετος, έδινε εύκολους πόντους στους Ανδαλουσιάνους (είτε με μακρινά σουτ, είτε με βολές από… ελεύθερο περίοδο που έβρισκαν) και μοιραία η διαφορά δεν έπεφτε, 41-30 στο 18’. Την ώρα που ο Ντίαθ σημείωνε το έκτο αποψινό τρίποντο της Μάλαγα, διαμορφώνοντας το 44-32 του ημιχρόνου, οι πράσινοι πήγαιναν στα αποδυτήρια εκνευρισμένοι από το 1/14(!!) από τα 6,75 που προφανώς είχε «πειράξει» και το μυαλό τους…

Πάνω που ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αστοχεί σε τρίποντα (1/17), πάνω που η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 14 (48-34), ξαφνικά οι παίκτες του Πασκουάλ έδειξαν να… ξυπνάνε! Με τον Τζέιμς να σέρνει τον χορό (ευστοχώντας σε προσωπικές προσπάθειες), με την άμυνα να «σφίγγει» και τον Ρίβερς –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- να βάζει ένα τρίποντο, η ελληνική ομάδα έτρεξε επιμέρους σκορ 11-2 και πλησίασε μετά από ώρα στους 5, 50-45, στέλνοντας… μηνύματα ζωής! Η νέα «βόμβα» του Ρίβερς δεν άφησε τη Μάλαγα να πάρει ξανά απόσταση, ενώ οι «αναγεννημένοι» Γκιστ-Σίνγκλετον όχι μόνο έβγαζαν άμυνες κοντά στο καλάθι, αλλά από δική τους συνεργασία, διαμορφώθηκε το 55-52 που έφερε τον Εξάστερο πιο κοντά από ποτέ στους Ανδαλουσιάνους… Μια-δυο κακές επιλογές και στις δύο άκρες του παρκέ, έδωσαν ξανά… αέρα στους Ισπανούς (60-52), αλλά το τριφύλλι ήταν αποφασισμένο να φέρει «τούμπα» την κατάσταση. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Γκάμπριελ, ο Γκιστ αποδεικνυόταν… ογκόλιθος, ενώ μια προσωπική «μάχη» του Αντετοκούνμπο στην εκπνοή, διαμόρφωσε το 60-58 στο 30’, με τον Παναθηναϊκό να έχει επιστρέψει για τα καλά.

Ο Εξάστερος είχε το μομέντουμ και το… βροντοφώναξε στο γήπεδο! Με ένα 5-0 του «σβούρα» Λεκαβίτσιους (που είχε το… κρύο αίμα) και με τους Καλάθη-Ρίβερς να ξεδιπλώνουν τις αρετές των πρασίνων στο ανοιχτό γήπεδο (απόρροια και της άμυνας που λειτούργησε υποδειγματικά), η ελληνική ομάδα όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία, αλλά προηγήθηκε και με 8, 60-68, δείχνοντας… έτοιμος να αποδράσει με διπλό από τη Μάλαγα. Οι παίκτες του Πασκουάλ συνέχισαν να οδηγούν την κούρσα, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν… μεγάλα σουτ από μακριά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 72-72, δίνοντας διαστάσεις… θρίλερ στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το φύλλο αγώνα και… δεν μπήκαν τελικώς σε περιπέτειες. Με άμυνα μπετόν-αρμέ και τρεις «βόμβες» από Λεκαβίτσιους-Ρίβερς (x2), ο Εξάστερος έβαλε τα πράγματα στη… θέση τους, ξεφεύγοντας με 9 (74-83) και κόβοντας τον «αέρα» των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Πλάθα σκόραραν μόνο με βολές (με τους Καλάθη-Λεκαβίτσιους να πιέζουν απελπιστικά στην περιφέρεια και τους Γκιστ-Σίνγκλετον να… υψώνουν τείχος ψηλά), μείωσαν ξανά σε 79-83, αλλά ο συγκινητικός Γκιστ έβαλε τη «σφραγίδα» του με δύο «μεγάλα» καρφώματα, διαμόρφωσε το 79-87 και ουσιαστικά… τα πάντα τελείωσαν, με τον Ρίβερς να σκοράρει ξανά για τρεις και να γράφει το τελικό 79-90!

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-32, 60-58, 90-79

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Οκούο 4, Μακ Κάλουμ 7 (1), Ντίαθ 6 (2), Σαλίν 3 (1), Ντίεθ 2, Μιλοσάβλιεβιτς 8 (2), Νέντοβιτς 19 (2), Βατσίνσκι 3 (1), Μπρουκς 14 (1), Όγκουστιν 11, Σουάρεθ 2

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Ρίβερς 24 (6), Τζέιμς 10, Πέιν 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 10 (2), Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Καλάθης 12, Αντετοκούνμπο 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x