Ελλάδα

Δέδας στο sport-fm.gr: «Έχει ταλέντο και χαρακτήρα για Ευρωλίγκα ο Χάρισον»

Το αγωνιστικό προφίλ του Άαρον Χάρισον που αναμένεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, έπειτα από δύο σεζόν στη Γαλατασαράι, αναλύει ο Στέφανος Δέδας μέσω του sport-fm.gr.

O Στέφανος Δέδας σκιαγραφεί το προφίλ της νέας μεταγραφής του Ολυμπιακού, Άαρον Χάρισον.

Έπειτα από δύο σεζόν στη Γαλατασαράι, ο 25χρονος άσος θα έρθει στη χώρα μας και θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και o 38χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει ζήσει από κοντά (λόγω της παρουσίας του στον πάγκο της Μπαχτσεσεχίρ) τον Αμερικανό παίκτη, τον περνάει από ακτίνες... X.

Ο νυν τεχνικός της Χάποελ Χολόν μίλησε στον Νίκο Μπιντέλα, βοηθώντας να γνωρίσουμε καλύτερα έναν από τους κορυφαίους σούτινγκ γκάρντ του τουρκικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Τι τον κάνει να ξεχωρίζει
«Πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλή αίσθηση του σκορ, ο οποίος μπορεί να απειλήσει με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σκοράρει τόσο με σουτ, είτε από μακρινή είτε από μέση απόσταση, όσο και με διείσδυση», λέει ο Στέφανος Δέδας για τον Άαρον Χάρισον. Συνεχίζει επισημαίνοντας τα στοιχεία που τον κάνουν να διαφέρει σε σχέση με τους υπόλοιπους Αμερικανούς. «Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πρώτο είναι ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα, όταν ματς είναι σε οριακό σημείο, καθώς τον έχω δει αρκετές φορές να αποφασίζει ο ίδιος το αποτέλεσμα θετικά για την Γαλατασαράι. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που κερδίζει φάουλ, έχει αίσθηση Ευρωπαίου παίκτη ειδικά στην έφεσή του να κινείται αντίθετα από το πικ εν ρολ. Έχει το ταλέντο και τον χαρακτήρα να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας».

Σε τι θα κληθεί να προσαρμοστεί για να αποτελέσει καλή μεταγραφή
Ο τεχνικός της Χάποελ Χολόν μιλάει επίσης για το στοιχείο που ανησυχεί τους συναδέλφους του στο αγωνιστικό κομμάτι. «Φυσικά το ερωτηματικό όλων των προπονητών είναι η άμυνα και το high usage των σκόρερ που ανεβαίνουν επίπεδο. Είναι το κομμάτι στο οποίο θα κληθεί να προσαρμοστεί ο Χάρισον, πράγμα που θα γίνει αυτόματα, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος και ο χρόνος συμμετοχής μικρότερος από αυτόν στη Γαλατασαράι. Με δύο λόγια μιλάμε για πολύ ταλαντούχο σκόρερ με αίσθηση του παιχνιδιού, ο οποίος αν προσαρμοστεί στο playing time και την άμυνα της Ευρωλίγκας, μπορεί να αποτελέσει θετική έκπληξη με την παρουσία του».



Οι απαιτήσεις του Μπαρτζώκα από τους παίκτες του
«Όλοι οι παίκτες που πάνε στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα πρέπει να προσαρμοστούν σε κάποια δεδομένα. Χρειάζεται να έχουν καλές αποστάσεις και πάρα πολύ καλές επιλογές στις αποφάσεις τους, όσον αφορά το spot up σουτ. Οι ομάδες του Μπαρτζώκα είναι παραδοσιακά καλές σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, χρειάζεται να έχουν μία έξτρα δημιουργία. Αν δεν μπορεί να σουτάρει κάποιος, να δημιουργήσει για τον επόμενο. Τόσο ο Χάρισον όσο και οι υπόλοιποι για να παίξουν στον Ολυμπιακό πρέπει να προσαρμοστούν στο split kick παιχνίδι του Μπαρτζώκα. Αν το καταφέρουν αυτά τότε όλοι θα είναι χρήσιμοι. Αν αντιληφθεί τη φιλοσοφία της Ευρωλίγκας, ότι πρόκειται για μαραθώνιο, χρειάζονται πολλοί παίκτες και ο χρόνος συμμετοχής πρέπει να μοιράζεται, θα είναι μία πολύ καλή μεταγραφή ο Χάρισον», τονίζει ο 38χρονος προπονητής.

Το παράδειγμα του ΜακΚίσικ
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αν και αγωνίστηκε, μόλις τρεις φορές με τον Ολυμπιακό, άφησε το στίγμα του, όντας πολυτιμότερος παίκτης στο ντέρμπι «αιωνίων» τον Μάρτιο. Ο Στέφανος Δέδας εξηγεί γιατί ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ είναι παράδειγμα για τον Χάρισον. «Ο ΜακΚίσικ απέδειξε ότι με το μικρότερο ρόλο σε σχέση με τη Μπεσίκτας, κατάφερε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί καλύτερος του αναμενομένου. Το ίδιο πιστεύω μπορεί να κάνει και ο Χάρισον, γιατί είναι ανταγωνιστικός και έχει χαρακτήρα», σχολίασε ο Έλληνας κόουτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x