Ελλάδα

«Σωτήρας» Χόρτον για την Κύμη!

Με τον Χόρτον να κάνει double-double η Κύμη κέρδισε με 86-82 τον Προμηθέα Πατρών του… σεληνιασμένου Έλις, φτάνοντας τις πέντε νίκες και κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής στη Basket League!

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο «Τάσος Καμπούρης» που περιλάμβανε διαδοχικά σερί για την κάθε ομάδα, η Κύμη επικράτησε με 86-82 του Προμηθέα Πατρών, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στη Basket League.

Ο Χόρτον με 19 πόντους, 15 ριμπάουντ και τέσσερα μπλοκ, αλλά και οι Γουίλιαμς-Γουάσινγκτον με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν για τους Χαλκιδαίους που έφτασαν τις πέντε νίκες και ατενίζουν πλέον το μέλλον τους στη μεγάλη κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία!

Αντιθέτως, οι Αχαιοί είχαν τον Έλις σε… εκρηκτική κατάσταση (σ.σ. τελείωσε το ματς με 35 πόντους και 13 «σκουπίδια»), ενώ και ο Λίποβι πέτυχε άλλους 21 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους άφηνε μόνους τρίτους στη βαθμολογία…

Το ματς:
Ο Προμηθέας πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 8-0, με τον Γουάσινγκτον να βάζει δύο τρίποντα. Η Κύμη «έτρεξε» ένα ακόμα 7-0, για να… ξυπνήσει στη συνέχεια ο Έλις που, με διαδοχικούς πόντους, πρώτα ισοφάρισε και μετά έβαλε μπροστά την ομάδα του, τρία λεπτά πριν το τέλος. Με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με σκορ 17-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με δύο γρήγορα λέι απ, για να έρθει η απάντηση από πλευράς Πατρινών με σερί 8-0. Κάπου εκεί ανέλαβε… δράση ο Χόρτον και με έξι εύστοχες βολές κατάφερε να οδηγήσει την Κύμη στην ισοφάριση, προτού έρθει το… προσπέρασμα και το 34-31 με τρίποντο του Γουίλιαμς! Δύο τρίποντα από τον Λίποβι έφεραν δύο ακόμα ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 43-44.

Η Κύμη ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και με καλή άμυνα στα πρώτα λεπτά πήρε προβάδισμα τριών πόντων. Προβάδισμα, μάλιστα, το οποίο και διατήρησε με τον Σαγκς να… συνεπικουρεί τον Χόρτον μέχρι και το 27’. Όταν, με λέι απ του Κασελάκη, ο Προμηθέας προηγήθηκε ξανά, με 57-56. Ακολούθησε καλάθι του Γουάσινγκτον για το 58-57 υπέρ της ομάδας του Ισίδωρου Κουτσού, ενώ στη συνέχεια ο Μέιερ έβαλε τέσσερις βολές για να επαναφέρει το προβάδισμα στους παίκτες του Μάκη Γιατρά, προτού με μια βολή σε «νεκρό» χρόνο ο Γουάσινγκτον διαμορφώσει το 59-66.

Η τελευταία περίοδος χαρακτηρίστηκε αρχικά από την αστοχία αμφότερων των ομάδων, ενώ με τρίποντο του Λίποβι, ο Προμηθέας πήγε στο +10 (69-59), στο 32’. Η Κύμη έκανε την ύστατη προσπάθεια να «επιστρέψει» στο παιχνίδι και τα κατάφερε, καθώς πέντε λεπτά μετά βρέθηκε να προηγείται με 77-75 με καλάθι του Γουίλιαμς! Στη συνέχεια, το ματς έγινε… ροντέο. Οι Αχαιοί ξαναπήραν προβάδισμα, για να έρθει το γκολ-φάουλ του Χόρτον στα 38,3" για το 82-80, ενώ με δύο βολές ο Σαγκς διαμόρφωσε το 84-80 για τους Χαλκιδαίους, που κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην… πολυπόθητη νίκη με 86-82.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 43-44, 59-66, 86-82.

Κύμη (Κουτσός): Χόρτον 19, Σαγκς 18 (2), Γουάσινγκτον 14 (2), Λιούις 6, Καρινιάουσκας 12 (1), Πουλιανίτης 2, Μαραγκός, Μητσιμπόνας, Γουίλιαμς 15 (5).

Προμηθέας Πατρών (Γιατράς): Σαλούστρος 2, Κατσίβελης 2, Μέιερ 4, Λίποβι 21 (5), Έλις 35, Κασελάκης 4, Γκίκας, Τσαϊρέλης, Γερομιχαλός, Χολ 8, Παρκς 4, Μπράουν 2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x