NBA

Οδηγίες 100 σελίδων για το restart του ΝΒΑ έλαβαν οι παίκτες

Λεπτομερέστατη ανάλυση για το πώς θα διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος έλαβαν οι παίκτες του ΝΒΑ.

Το ΝΒΑ απέστειλε στους παίκτες ένα… βιβλίο 100 σελίδων, στις οποίες περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η καθημερινότητα που θα ζουν στην Disney World του Ορλάντο από τον επόμενο μήνα, όταν και είναι δρομολογημένο το restart του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πρωτόκολλο, σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό μέσα στο χώρο θα τεθεί αυτομάτως σε απομόνωση, σε σπίτι, ξενοδοχείο ή άλλη εγκατάσταση που θα είναι πλήρως διαχωρισμένη από την προηγούμενη κατοικία του ασθενούς. Στη συνέχεια εκείνος θα υποβάλλεται σε δεύτερο τεστ για να είναι 100% σίγουρο πως δεν έγινε λάθος στον πρώτο έλεγχο. Εφόσον και το δεύτερο κρούσμα είναι θετικό, ο ασθενής θα παραμείνει σε καραντίνα, ενώ αν είναι αρνητικό θα γίνεται και τρίτος έλεγχος σε διάστημα μεταξύ 24 και 48 ωρών από το πρώτο τεστ. Εφόσον και το τρίτο τεστ είναι αρνητικό, το συγκεκριμένο άτομο θα μπορεί να επιστρέψει στο χώρο των υπολοίπων.

Γενικότερα, αν κάποιος βρεθεί δύο φορές θετικός σε δύο διαφορετικά τεστ που θα απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 24 ώρες, θα βγαίνει από την καραντίνα. Παρ’ όλα αυτά όμως, θα πρέπει να περιμένει για δύο εβδομάδες μετά το πρώτο θετικό τεστ αν είναι ασυμπτωματικός ή από τα πρώτα συμπτώματα, προκειμένου να υποβληθεί σε καρδιακό έλεγχο.

Το ΝΒΑ θα χρησιμοποιεί το βίντεο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, αν κάποιος βρεθεί θετικός, οποιοσδήποτε είχε βρεθεί κοντά του σε απόσταση ενάμιση μέτρου για τουλάχιστον 15 λεπτά θα υποβάλλεται άμεσα σε εξετάσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ειδική γραμμή που θα υπάρχει και στην οποία θα μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγέλλει ανώνυμα κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά.

Το ΝΒΑ έχει ζητήσει από τους παίκτες να ενημερώσουν μέχρι τις 24 Ιουνίου τις ομάδες τους αν σκοπεύουν να λάβουν μέρος στο restart του πρωταθλήματος. Η λίγκα σε με την ένωση παικτών έχουν συμφωνήσει ότι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα αυτό, αλλά θα το συμβόλαιό τους θα μειωθεί κατά 1/92,6ο για κάθε παιχνίδι από τα πολύ 14 στα οποία θα απουσιάσουν. Σε αυτή τη μείωση δεν θα υπάγονται παίκτες που θα ζητήσουν να θεωρηθούν ευπαθείς ομάδες, κάτι που θα πρέπει να αιτηθούν μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Το πρωτόκολλο προβλέπει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε μέλος του σταφ ομάδας να απέχει από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ενώ το αν θα πληρωθεί ή όχι για το διάστημα αυτό εναπόκειται σε κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Όσοι θα βρεθούν στην Disney World, παίκτες, μέλη σταφ ή φιλοξενούμενοι των παικτών, θα πρέπει να υπογράψουν πως αποδέχονται και θα συμμορφωθούν με τους όρους του πρωτοκόλλου, ενώ οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν το ΝΒΑ για οποιαδήποτε παραβίαση του πρωτοκόλλου από παίκτη ή μέλος της ομάδας, προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος η λίγκα. Οι παραβιάσεις του πρωτοκόλλου μπορούν να τιμωρηθούν από απλό πρόστιμο, μέχρι αποκλεισμό αγώνων ή αποβολή από την Disney World και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να έχει 37 άτομα στην αποστολή της μέσα στην Disney World. Οι παίκτες θα είναι 15-17, τα μέλη του σταφ 18-20, ενώ θα υπάρχουν ένα άτομο για δημόσιες σχέσεις/επικοινωνία και ένα για τα media. Οι ομάδες ενθαρρύνονται από τη λίγκα να εντάξουν στο σταφ τους κάποιον ψυχολόγο, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό τέτοιας φύσεως πιθανώς προκύψει.

Οποιοσδήποτε αποχωρήσει από τη Disney World μετά την άφιξή του στο Ορλάντο, τότε θα χρειαστεί να περάσει από συγκεκριμένη διαδικασία για να επιστρέψει. Αυτή περιλαμβάνει νέα εξέταση για τον κορωνοϊό, καραντίνα 10-14 ημερών και μείωση μισθού για τα όσα παιχνίδια θα χάσει. Η αποχώρηση δεν απαγορεύεται σε κανέναν, αλλά προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό, οι παίκτες ενθαρρύνονται να μην αποχωρήσουν από την Disney World παρά μόνο για εξαιρετικά σημαντικές ή σοβαρές περιστάσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από την ιατρική φροντίδα, τη γέννηση παιδιού, τη σοβαρή ασθένεια ή θάνατο συγγενικού τους προσώπου ή έναν γάμο στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Αν κάποιος φύγει για τους παραπάνω λόγους από την Disney World, θα μπει σε καραντίνα τεσσάρων ημερών κατά την επιστροφή του αν απουσιάσουν για λιγότερο από επτά μέρες και καθημερινά υποβάλλονται σε τεστ που βγαίνουν αρνητικά ή αν απουσιάσουν περισσότερο θα έχουν αρνητικά τεστ για τις επτά τελευταίες μέρες απουσίας τους από την Disney World.

Οι αποστολές θα διαμένουν σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία. Το Grand Destino Tower, το Grand Floridian Resort & Spa και το Yacht Club Resort.

Σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητα των αθλητών, θα έχουν πρόσβαση σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα περιλαμβάνει τηλεοράσεις, video games, πινγκ-πονγκ και άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα προβάλλονται ταινίες και θα παίζεται μουσική. Οι παίκτες θα έχουν 3-4 γεύματα καθημερινά, τα οποία θα μαγειρεύονται με βάση όλα τα μέτρα υγιεινής και τις ανάγκες της κάθε ομάδας από ειδικό προσωπικό. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα και για ομαδικές δραστηριότητες, όπως γεύμα σε εστιατόρια της Disney World, μπόουλινγκ, ψάρεμα και γκολφ.

Με την άφιξή τους στο Ορλάντο, τα μέλη κάθε ομάδας θα είναι σε απομόνωση στα δωμάτιά τους μέχρι να έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό σε απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών μεταξύ τους. Στους παίκτες θα δοθεί δυνατότητα να φορούν μια ειδική συσκευή που θα τους ειδοποιεί αν έχουν απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου με κάποιο άλλο άτομο για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα. Αντίθετα, είναι υποχρεωτικό για όλα τα άλλα μέλη του σταφ και της λίγκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x