Γενικά

Ολιβιέρ Ρίουξ: Ο ψηλότερος δεκαεξάχρονος στο κόσμο πάει στο IMG Academy της Φλόριντα

Ο 2.31 ύψους δεκαεξάχρονος ετοιμάζεται για το IMG Academy της Φλόριντα

Στο IMG Academy της Φλόριντα θα κυνηγήσει το όνειρο του για το ΝΒΑ ο ύψους 2.31 δεκαεξάχρονος Ολιβιέρ Ρίουξ. Ο στόχος του νεαρού γίγαντα είναι να εξελιχθεί σε παίχτη του ΝΒΑ.

Είναι ήδη ψηλότερος από τον Τάκο Φολ ο οποίος στέκεται στα 2.28 και είναι ο πιο ψηλός παίκτης του ΝΒΑ. Στο νηπιαγωγείο ο Ολιβίερ είχε ύψος 1.57, ο πατέρας του είναι 2.03 και η μητέρα του 1.88.

Υπάρχουν και προβλήματα βέβαια όταν είσαι τόσο ψηλός όπως δηλώνει και ο προπονητής του: «Πολλές φορές είναι δύσκολο να μπούμε σε πτήσεις, διότι πολλοί ζητάνε να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του η να κρατήσουν το μωρό τους, είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές όλο αυτό τον κουράζει».

«Μπασκετικά βέβαια η εξέλιξη του είναι σταθερή, αγαπάει το άθλημα και αυτό φαίνεται αφού κάθε 3 μήνες τον βλέπω και είναι πιο γρήγορος, πιο αθλητικός, πιο δυνατός και κινείται με περισσότερη ευκολία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι συνήθως τόσο ψηλοί παίκτες όπως ο Ολιβιέρ αργούν να «ανθίσουν», αλλά επαναλαμβάνω ότι η εξέλιξη του πάει πολύ καλά», είπε κλείνοντας ο coach.



Eπιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x