Euroleague

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Έναν μεγάλο πρωταγωνιστή (Σλούκας) και μερικούς από κοντά (Σπανούλης, Βεζένκοβ) είχε η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν Μονάχου.

Αν και παραλίγο να «καεί», ο Ολυμπιακός νίκησε 84-82 την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ. Το www.sportfm.gr καταγράφει την κριτική των «ερυθρόλευκων», που είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ενώ σημαντική προσφορά είχαν επίσης και οι Βασίλης Σπανούλης και Αλέξανδρος Βεζένκοβ.

Η βαθμολογία των παικτών (με άριστα το 10):

Χάρισον (6): Ο Αμερικανός το πάλεψε. Είχε θετική παρουσία. Έδωσε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ στο ματς, αλλά θα μπορούσε να δώσει λίγο περισσότερα, βάζοντας 2-3 ακόμη ελεύθερα σουτ, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 2/7 τρίποντα.

Λαρεντζάκης (5): Αγωνίστηκε μόλις 8:42’’. Έβγαλε κάποιες άμυνες, αλλά έκανε και εύκολα λάθη που έδωσαν πόντους στην Μπάγερν.

Σπανούλης (7): Ο αρχηγός είχε 10 πόντους και μόλις 2 ασίστ. Μεγάλα τρίποντα και σημαντικά καλάθια και εκείνος για να κρατήσει τον Ολυμπιακό στον… δρόμο της νίκης. Έχει, όμως, ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την… αναζωπύρωση του Σίλι, οποίος ήταν εξωφρενικά εύστοχος στο ματς.

Σλούκας (9): Άγγιξε σχεδόν το… τέλειο. Η στατιστική μπορεί να μιλήσει για την εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ, όπου σε 35:13’’ είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα. Και φυσικά, κρίσιμους πόντους εκεί που τον είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Πειραιά.

Μάρτιν (6): Ήταν γενικά θετική η εικόνα του, χωρίς ωστόσο να δώσει το κάτι παραπάνω. Έχει μερίδιο ευθύνης στο… πάρτι του Ρέινολντς.

Βεζένκοβ (8): Μπορεί να ξεκίνησε με 0/3 σουτ, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ και τα σουτ του έβαλε –όπως κάνει το τελευταίο διάστημα- και τις άμυνές του έβγαλε.

Πρίντεζης (6): Θετική και η παρουσία του υπαρχηγού. Έπαιξε λίγο για τα δεδομένα του (περίπου 17 λεπτά), κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

Ζαν-Σαρλ (3): Ο μοναδικός που υστέρησε. Στα 11:14’’ που έπαιξε δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα. Μάλιστα, με εκείνον στο παρκέ η Μπάγερν πήρε τα απανωτά επιθετικά ριμπάουντ στα τελευταία λεπτά, ενώ στο τέλος άφησε την μπάλα να βγει (πιθανολογούμε ότι την προλάβαινε) και οι Βαυαροί είχαν την τελευταία κατοχή του ματς.

Τζένκινς (6): Η βαθμολογία αυτή είναι καθαρά για την άμυνά του. Ο Αμερικανός έφτασε στα στάνταρ του στην άμυνα, με δύο κλεψίματα και γι’ αυτό άλλωστε «φορτώθηκε» με φάουλ. Από την άλλη, δεν πρόσφερε τόσο στην επίθεση, με μόλις μία ασίστ και καμία προσπάθεια.

Έλις (6): Για πολλοστή φορά, ο Αμερικανός αργεί να μπει στο παιχνίδι. Ξεκινάει κάπως «μπλαζέ», χάνει κάποιες μονομαχίες και ανεβάζει… στροφές στη συνέχεια. Στον Ολυμπιακό πρόσφερε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 2 επιθετικά, σε σημαντικά σημεία του ματς. Αλλά, κάνει φθηνά λάθη, χαλαρά και άστοχα τελειώματα και αχρείαστα φάουλ που κοστίζουν στην ομάδα του Πειραιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x