Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Οριστικά χωρίς ξένους η Α2, ικανοποίηση από ΠΣΑΚ

Οι ομάδες της Α2 δεν θα έχουν το δικαίωμα ενίσχυσης με έναν κοινοτικό και ο ΠΣΑΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΟΚ.

Μόνο με Έλληνες παίκτες θα αγωνίζονται οι ομάδες της Α2, όπως αποφασίστηκε οριστικά από την ΕΟΚ και περιλήφθηκε στην προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε αντιδράσει έντονα στην αρχική απόφαση (την περασμένη σεζόν έπαιξε ως κοινοτικός ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι), ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις της ομοσπονδίας με τα σωματεία φάνηκε πως η πλειοψηφία ήταν υπέρ της κατάργησης δυνατότητας απόκτησης κοινοτικού, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη χαιρέτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), καθώς θεωρεί πως θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες σε γηγενείς παίκτες να διακριθούν. Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών καυτηριάζει τη στάση του ΕΣΑΚΕ, που δεν δέχτηκε την πρόταση για μείωση των ξένων σε τέσσερις.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει:

Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, υλοποιήθηκε, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Η διεξαγωγή πρωταθλήματος με την παρουσία μόνον Ελλήνων παικτών είναι γεγονός. Οι συνεχείς επαφές με την ΕΟΚ απέδωσαν καρπούς και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΣΑΚ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου.

Αντίθετα με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έκανε - τουλάχιστον μέχρι τωρα - δεκτό το αίτημα μας για μείωση των ξένων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x