Γενικά

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε η Τουρκία

Αν και βρέθηκε στο -8 με οκτώ λεπτά να απομένουν, η Τουρκία νίκησε την Ουρουγουάη με 95-86 και μπήκε με το δεξί στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώριας.

Πολύ πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν, η Τουρκία νίκησε την Ουρουγουάη με 95-86 και άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώρια, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Πλέον η ομάδα του Ορούν Ενέ με νίκη επί της Τσεχίας τα ξημερώματα της Πέμπτης (5:35 πμ.) θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο και θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στα ημιτελικά, εφόσον νικήσει την Κίνα την Παρασκευή (2:05 πμ.).

Κορυφαίοι για την τουρκική ομάδα ήταν ο Τσεντί Οσμάν με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Αλπερέν Σενγκούν με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Τζέισον Γκρέιντζερ είχε 25 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Η Τουρκία μπήκε δυναμικά στο ματς κι έδειξε πως θα έχει εύκολο έργο. Προηγήθηκε με εννιά (13-22) στην πρώτη περίοδο και έφτασε και στο +11 στη δεύτερη (26-37), με τους Οσμάν και Σενγκούν να κάνουν θραύση. Γρήγορα όμως το μομέντουμ άλλαξε. Η Ουρουγουάη έμεινε στο ματς με τον Καλφάνι, αντεπιτέθηκε με διαδοχικά καλάθια του Γκρέιντζερ και πέρασε μπροστά στο φινάλε της τρίτης περιόδου (63-61) φτάνοντας οκτώ λεπτά πριν το τέλος στο +8 (72-64). Η Τουρκία, ωστόσο, καθοδηγούμενη από τον Οσμάν κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 22-27, 37-43, 63-61, 86-95

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x