Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Ανανέωσε και με Βεργίνη ο Πανιώνιος

Ο Δημήτρης Βεργίνης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο.

Νέο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο υπέγραψε ο Δημήτρης Βεργίνης. Ο 36χρονος γκαρντ, αρχηγός της ομάδας, ηγήθηκε των Νεοσμυρνιωτών στην πορεία ανόδου από την Β' Εθνική στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και στην κατάκτηση του UNICEF Trophy, που έφερε τους «κυανέρυθρους» στο Final 8 του Κυπέλλου.

Η ανακοίνωση:
Ο αρχηγός του double, Δημήτρης Βεργίνης θα αγωνίζεται στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.
Μετά από μια ονειρεμένη χρονιά, με την κατάκτηση του UNICEF TROPHY αλλά και του πρωταθλήματος στην Β’ Εθνική, ο captain του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ θα ηγηθεί της προσπάθειας στην απαιτητική σεζόν στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Δημήτρης Βεργίνης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Μαϊου του 1987. Άρχισε να παίζει μπάσκετ στα Αστέρια Πανοράματος και στο Ανατόλια και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη (δύο φορές), Μπιλμπάο, Λουκόιλ Ακαντέμικ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ (2014-2015 και 2019-2020), Απόλλωνα Πάτρας, Λαύριο, Ηρακλή και Καρδίτσα (με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Basket League).

Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και σε 22 αγώνες πρωταθλήματος (26’ συμμετοχής περίπου ανά αγώνα) ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας (18 πόντοι κατά μέσο όρο) κι επίσης πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας σε τρίποντα (43%), ελεύθερες βολές (86,8%), ασίστ (5), κλεψίματα (1,4) κι εύστοχα τρίποντα (58).

Στο θεσμό του Κυπέλλου, σε 5 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 20,6 πόντους (52% στα δίποντα και 52% στα τρίποντα) ενώ είχε τον εκπληκτικό αριθμό 25/25 βολές! Επίσης είχε 4,4 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε περίπου 30 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης, έχει κατακτήσει την Euroleague το 2009 καθώς επίσης δύο πρωταθλήματα (2009 και 2010) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (2010) με τον Παναθηναϊκό.

O Δημήτρης Βεργίνης δήλωσε:

«Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ αποτελεί πλέον οικογένεια για εμένα πλέον. Είμαι χαρούμενος που θα αγωνίζομαι για μια ακόμα χρονιά στον Ιστορικό.

Ευχαριστώ για όλα τη διοίκηση, το προπονητή και τη σημαία της ομάδας Φάνη Χριστοδούλου. Οι συνθήκες στην Ομάδα είναι ιδανικές για εμένα αλλά και για όποιον αγωνίζεται σε αυτή.

Η φανέλα είναι βαριά, όπως και η Ιστορία του Συλλόγου και είμαι αποφασισμένος και εγώ όπως και οι συμπαίκτες μου να δώσουμε τα πάντα για να επανέλθει ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ εκεί που πραγματικά αξίζει .

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους φιλάθλους μας για τη στήριξη και για τη δύναμη που μας έδωσαν την περσινή χρονιά
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x