Γενικά

Συγκλονίζει ο Πάτρικ Γιανγκ: «Δύσκολα θα περπατήσω ξανά, αλλά θα προσπαθήσω»

Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, Πάτρικ Γιανγκ, μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ζωή του Πάτρικ Γιανγκ άλλαξε δραματικά στις 29 Ιουνίου, όταν είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό του σε επαρχιακό δρόμο της Νεμπράσκα. Ο Αμερικανός πρώην σέντερ του Ολυμπιακού με έναν λάθος υπολογισμό είδε το όχημά του να φέρνει πολλές τούμπες, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη, αλλά όχι μόνο. Πλέον είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την κινητικότητα στα κάτω του άκρα να περιορίζεται στα δάχτυλα των ποδιών του. Ο ίδιος μίλησε για όλα αυτά και έδειξε αποφασισμένος να παλέψει για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να σταθεί ξανά στα πόδια του.

«Αν είσαι πεσιμιστής και αρνητικός, κάτι τέτοιο σαν κι αυτό που έπαθα θα σε έκανε ακόμη περισσότερο. Εγώ όμως πάντα ήμουν θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος και αυτό με βοήθησε για να αντιμετωπίσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι», τόνισε ο 30χρονος, που αποσύρθηκε μόλις το 2020.

Πάτρικ Γιανγκ: «Δύσκολα θα περπατήσω ξανά»

«Πριν από 50-60 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει κάποιος μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Όμως σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής και της επιστήμης, μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή. Ακόμη μαθαίνουμε καθημερινά πράγματα για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Είναι αδύνατο να πει κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Με έναν τέτοιο τραυματισμό οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου για να περπατήσω ξανά, αλλά σε πολύ κόσμο είπαν πως δεν θα σηκωθεί στα πόδια του και τελικά το έκαναν. Εγώ θα προσπαθήσω να το κάνω, για μένα, για την οικογένειά μου, για την πίστη μου και για να αποδείξω ότι μπορεί να γίνει και θα γίνει. Το μότο είναι ‘γιατί να μη γίνω εγώ αυτό το 1% που περπατά ξανά;’», πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε αυτό που μου συνέβη να με καθορίσει ως άνθρωπο. Εγώ θα το καθορίσω! Όποια πόρτα μού ανοίξει ο Θεός, εγώ θα την διαβώ. Δεν θέλω απλώς να μαζεύω επιταγές αναπηρικής σύνταξης. Θέλω να κάνω μια δουλειά που θα έχει σημασία για τον κόσμο, θέλω να του δώσω έμπνευση και την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους», συνέχισε ο Γιανγκ, που σε μια κίνηση πως είναι αποφασισμένος να ζει φυσιολογικά, παντρεύτηκε την επί σειρά ετών σύντροφό του στο κέντρο αποκατάστασης που τον φιλοξενούσε στις 7 Ιουλίου. «Είμαι ευγνώμων που η σύζυγός μου παρέμεινε στο πλευρό μου και θα είναι δίπλα μου στη νέα μας ζωή», είπε.

Πάτρικ Γιανγκ: «Δύσκολα θα περπατήσω ξανά»

Στον Πάτρικ Γιανγκ συμπαραστάθηκε και ο φημισμένος προπονητής του στο κολέγιο Florida, Μπίλι Ντόνοβαν. «Ο Πάτρικ είναι ένας τύπος με τρομερό πνεύμα και χαρακτήρα. Όταν μιλήσαμε ενώ βρισκόταν στο κέντρο αποκατάστασης στο Ντένβερ, μέχρι και αστειεύτηκε για την κατάστασή του. Μου είπε ‘κόουτς, αν δούλευα και στο κολέγιο τόσο σκληρά όπως τώρα στο κέντρο αποκατάστασης, θα είχα επιλεγεί πολύ ψηλά στο ντραφτ», ανέφερε.

Ο Πάτρικ Γιανγκ ξεχώρισε με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ τη σεζόν 2014/15 και το καλοκαίρι του 2015 είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο στις 12 Νοεμβρίου του 2015 είχε υποστεί ρήξη χιαστού σε έναν αγώνα με την Αναντολού Εφές και ουσιαστικά δεν συνήλθε ποτέ από αυτόν τον τραυματισμό, παρότι δοκίμασε το come back με Αρμάνι Μιλάνο, Αβελίνο και Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα.

Πάτρικ Γιανγκ: «Δύσκολα θα περπατήσω ξανά»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x