Ελλάδα

Απολαυστικό Περιστέρι, «πάτησε» τον Ιωνικό!

Με «όπλο» την εξαιρετική του επίθεση, το Περιστέρι άφησε πίσω του τον αποκλεισμό στο Basketball Champions League, ξεσπώντας 86-70 επί του Ιωνικού για το πρωτάθλημα.

Ένα απολαυστικό και άκρως επιθετικό Περιστέρι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 86-70 του Ιωνικού στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για τη 13η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη εμφανίστηκε συγκεντρωμένη και ορεξάτη, με τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από το Basketball Champions League από τη Ρίγα στη Λετονία, να φαίνεται πως τον άφησε στην άκρη και δεν την επηρέασε. Αντιθέτως, θα λέγαμε πως τον πείσμωσε παραπάνω, ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να ανέβει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 8-5.

Για την ομάδα της Δυτικής Αττικής ξεχώρισε ο ΜακΛιν με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Κρόκετ με 11 πόντους και Πέτεγουεϊμε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τους Πειραιώτες που έπεσαν στο 4-9 ρεκόρ, διασώθηκαν οι Πριντζέτ (18πόντους) και Χουγκάζ (13 πόντους και 8 ριμπάουντ).

Το ματς

Αρκετά καλός ο ρυθμός στην έναρξη του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε αλλεπάλληλες προσπάθειες. Οι γηπεδούχοι, με κύριους εκφραστές τους Κρόκετ και Μακλίν με 9 πόντους έκαστως δεν είχαν αντίπαλο στο ζωγραφιστό, χαρίζοντας μάλιστα τρία απολαυστικά highlights με καρφώματα.

Ενδεικτικό της εικόνας για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ότι στην πρώτη περίοδο είχε 8/13 εντός πεδιάς και 7/8 δίποντα, κάνοντας το εύθραυστο 14-16 σε 24-18 σκορ πρώτης περιόδου, χάρη σε ένα επιμέρους 10-2 σε 3:30 λεπτά.

Παρόμοιος ο ρυθμός και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, με την ομάδα των Δυτικών προαστίων να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο “γκάζι”. Τα τρίποντα των Γούνταρντ, Καράμπελα και Βασιλόπουλου, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14, στη μέγιστη τιμή της στο ματς, για το 37-23 στο 14'.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, οι Πειραιώτες με αντεπίθεση διαρκείας, και δια... χειρός Χουγκάζ μείωσαν μέχρι τους τέσσερις, ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο (49-45). Ωστόσο, ο Ζώης Καράμπελας με τρίποντο στην «εκπνοή» έστειλε το Περιστέρι με ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας στα αποδυτήρια (52-45).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με εκατέρωθεν καλάθια που διατηρούσαν ένα καλό προβάδισμα για το Περιστέρι (8-10 πόντους), ωστόσο με μία μικρή διαφορά. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά, καθώς όπως είναι φυσικό ήταν αδύνατο να συνεχίσουν σε αυτόν το υψηλό και επιθετικό τέμπο του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ιωνικός το πάλεψε και χάρη στους 5 διαδοχικούς πόντους του Πριντζέτ παρέμεινε κοντά στο σκορ (62-54 στο 25'). Με δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +12 για το Περιστέρι (71-59).

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με τον Ιωνικό να υποπίπτει σε 5 λάθη στα πρώτα 3:30 λεπτά και να δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν εύκολους πόντους και να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +16 (82-66 στο 36'). Το τελευταίο χτύπημα της κόρνας, βρήκε το Περιστέρι να επικρατεί 86-70.

MVP: Αρκετοί παίκτες ξεχώρισαν από το Περιστέρι, ωστόσο αυτός που διακρίθηκε ήταν ΜακΛιν με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, έχοντας στο σύστημα αξιολόγησης +20. Ειδικά μέσα στο «ζωγραφιστό» ήταν απίστευτος, έχοντας το απόλυτο σε 5 προσπάθειες.

Για... πάγκο: Πολύ κακό παιχνίδι για τον Τολιόπουλο, με τον αρχηγό του Ιωνικού να μένει στους 4 πόντους σε 22 λεπτά, με 2/9 σουτ εντός πεδιάς, έχοντας παράλληλα τρεις ασίστ για τρία λάθη.

Η στιγμή του ματς: Το κλέψιμο και στη συνέχει το εντυπωσιακό κάρφωμα του Πέτεγουεϊ στο 33', που ανέβασε τη διαφορά στο +17 (78-61), βάζοντας «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα είχαν οι φιλοξενούμενοι για ανατροπή.

Το στατιστικό του αγώνα: Η μεγάλη ευστοχία που είχαν οι δύο ομάδες σε σουτ δύο πόντων. Ενδεικτικό, πως το Περιστέρι είχε 22/32 (68%), ενώ ο Ιωνικός 17/27 (62%).

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-45, 71-59, 86-70

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x