Ελλάδα

Πιτίνο: «Θέλω τον Σπανούλη αρχηγό στην Εθνική»

Ο Ρικ Πιτίνο με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και στον Παναθηναϊκό και Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται στις Η.Π.Α., εκεί όπου με την ομάδα του Iona Gaels προκρίθηκε στην τελική φάση του NCAA.

Ο 68χρονος προπονητής έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ, μιλώντας για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εθνική μας ομάδα. Ο Αμερικανός κόουτς ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να βρίσκεται στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το προολυμπιακό τουρνουά τονίζοντας μάλιστα πως θέλει να έχει και τον Βασίλη Σπανούλη σε ρόλο αρχηγού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως όσο μπορεί παρακολουθεί κάποια παιχνίδια του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωση ο Ρικ Πιτίνο:

Για την πρόκριση με του Iona Gaels στην τελική φάση του NCAA: «Για 60 μέρες είχε σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Μία εβδομάδα πριν το τουρνουά αρχίσαμε τις διπλές προπονήσεις. Πολύς κόσμος δεν περίμενε να περάσουμε, αλλά τα καταφέραμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».
Για τον αν θα είναι προπονητής της Εθνικής: «Σχεδιάζω να είμαι. Ήδη έχω συμφωνήσει με τέσσερις βοηθούς. Στις αρχές Μαΐου σκέφτομαι να έρθω στην Ελλάδα και να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια. Σαφώς και παρακολουθώ τις ομάδες, όπως έχω δει τη Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι. Στην πρώτη φάση δεν θα έχουμε παίκτες από το NBA, αλλά θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με εμπειρία και να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα».


Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Του έχω στείλει μηνύματα και του έχω πει ότι θέλω να είναι αρχηγός σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν είναι μόνο οι ικανότητές του, αλλά αυτό που τον διακρίνει. Η αγάπη του και το πάθος του. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση. Το βασικό ζήτημα είναι να είναι υγιής. Η πρότασή μου είναι ανοικτή, είναι ειλικρινής και τώρα είναι στο δικό του χέρι».

Για το αν έχει παρακολουθήσει φέτος τον Παναθηναϊκό: «Έχω δει κάποια ματς στο κινητό μου. Σαφώς και παρακολουθώ τα δικά μου παιδιά. Ο Παπαγιάννης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όλοι τους είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και θα είναι στην Εθνική. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι ο Γιώργος Βόβορας αποχώρησε, ωστόσο εύχομαι τα καλύτερα στον διάδοχό του».

Για την Ορτέζ: «Δεν είμαι στο γκρουπ επενδυτών. Λειτουργώ σε συμβουλευτικό ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι αν περνούσε από το χέρι θα επενδύαμε σε ελληνική ομάδα. Η συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών δεν μπορούν να καλύψουν μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει οι φίλοι μου στη Νέα Υόρκη να ασχοληθούν με αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x