Γενικά

Πριγκιόνι: «Είμαι κατά των νατουραλιζέ κι ας χάνω»

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Πάμπλο Πριγκιόνι, δήλωσε κάθετα αντίθετος με τη χρήση νατουραλιζέ στις εθνικές ομάδες.

Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την Ισπανία με ηγέτη τον Αμερικανό Λορέντζο Μπράουν σήκωσε πολλή κουβέντα σχετικά με την παρουσία των νατουραλιζέ στις εθνικές ομάδες. Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Πάμπλο Πριγκιόνι, δήλωσε κάθετα αντίθετος.

«Είμαι εναντίον των νατουραλιζέ. Όσο θα είμαι στην εθνική ομάδα, δεν πρόκειται να συμβεί. Ούτε μέλος του σταφ δεν θα είναι από άλλη χώρα. Όταν θα φύγω, ας αποφασίσει η ομοσπονδία ό,τι θέλει. Για μένα η εθνική ομάδα είναι ό,τι πιο αγνό. Ήδη έχουμε διασυλλογικές διοργανώσεις με παίκτες από όλο τον κόσμο κι αυτό είναι φανταστικό. Όμως όχι να συμβαίνει το ίδιο και στις εθνικές ομάδες. Δεν είμαι κατά των χωρών που ασκούν αυτό το δικαίωμα, αλλά κατά του κανονισμού που τους το επιτρέπει. Προτιμώ να χάνω χρησιμοποιώντας τους γηγενείς παίκτες από το να προσπαθώ να κερδίσω με έναν παίκτη που δεν είναι Αργεντινός. Δεν πιστεύω πως ο Λορέντζο Μπράουν νιώθει τόσο πολύ τη φανέλα με το εθνόσημο της Ισπανίας όσο ο Γιουλ ή ο Ρούντι. Κι εκεί τελειώνει για μένα η συζήτηση», τόνισε ο 45χρονος παλαίμαχος γκαρντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x