Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Πρόεδρος ΚΑΕ Πανιώνιος: «Πιστεύουμε πως θα ανέβουμε-Πιθανή έδρα η Γλυφάδα στην Basket League»

Τι δήλωσε ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ Πανιώνιος, Παναγιώτης Ηλιάδης.

O εκ των προέδρων της ΚΑΕ Πανιώνιος, Παναγιώτης Ηλιάδης, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Όπως είπε, η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Elite League Ερρίκος Ντυνάν είναι η... μισή δουλειά, αλλά εξέφρασε την πίστη πως θα γίνει και η υπόλοιπη μισή με την άνοδο της ομάδας στην Basket League. Παράλληλα χαρακτήρισε πιθανή έδρα της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία το κλειστό της Γλυφάδας.

Ακολουθούν όσα είπε στη συνέντευξή του:

-Για την επίτευξη της κατάκτησης της πρώτης θέσης στη βαθμολογία της Κανονικής Περιόδου: «Η πρωτιά ήταν όντως ένας στόχος τον οποίο πετύχαμε, αλλά ήταν η μισή δουλειά. Έχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ, αν τα καταφέρουμε που πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε έχουμε το φάιναλ φορ. Πιστεύουμε ότι παρά τις δυσκολίες, θα φτάσουμε στο στόχο μας»

-Για το αν γνώριζαν εξ αρχής τις δυσκολίες του πρωταθλήματος: «Θα ήταν αφελές να πιστεύει κάποιος ότι αν πάρεις αρκετούς καλούς παίκτες όλα θα τελειώσουν. Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με ικανές κι οργανωμένες ομάδες, με σκληρές έδρες και με πολλούς καλούς αθλητές. Ξέραμε τις δυσκολίες, είχαμε και τραυματισμούς για τους οποίους δεν παραπονούμαστε γιατί είναι μέσα στο παιχνίδι, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε».

-Για το αν υπήρξαν διαστήματα όπου αναπτύχθηκαν εσωτερικά ερωτήματα περί του αν γίνεται κάτι λάθος: «Όποιος πει ποτέ, σε οποιαδήποτε ανάλογη ερώτηση ότι ποτέ δεν αμφέβαλλε για τον εαυτό του και τις επιλογές του δε θα πει αλήθεια. Αμφιβολίες θα υπάρξουν πάντα, το θέμα είναι να ξεπερνούνται και αυτό κάναμε κι εμείς»

-Για τις σκέψεις της επόμενης μέρας: «Πάντοτε σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Θα ήταν λάθος κι επιπόλαιο να μην κάνουμε σκέψεις. Τρέχουμε κάποια επιχειρησιακά πλάνα, κάνουμε ασκήσεις προσομοίωσης. Φυσικά όλα θα ξετυλίγονται όταν τελειώσουν τις υποχρεώσεις μας κι εφόσον έχουμε πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι»

-Για το αν ο αγώνας και η νίκη με τον Μίλωνα άλλαξε όλη την κατάσταση: «Σίγουρα ήταν μια ξεκάθαρη νίκη ενάντια σε μια πολύ καλή και μονταρισμένη ομάδα, όπως ο Μίλωνας που είχε φέρει και έναν από τους πλέο διακεκριμένους παίκτες. Και ήταν το μήνυμα ότι ο Πανιώνιος ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος»

-Για τη διαφορά των δύο βαθμών ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής: «Είναι θέμα στατιστικής. Είμαστε δύο βαθμούς μπροστά, έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Άρα κρίνοντας από τους αριθμούς, είμαστε η πιο πετυχημένη ομάδα στην Κανονική Περίοδο»

-Για τη συνύπαρξη δύο ομάδων από τη Νέα Σμύρνη σε ένα πρωτάθλημα: «Είναι ένα δύσκολο μοντέλο. Είναι πιο εύκολο να συνυπάρξουν δύο περιπτώσεις που είναι μακριά παρά τόσο κοντά και υπάρχουν τριβές. Είναι ένα μοντέλο που επέβαλλε η συγκυρία και είναι στο πίσω μέρος του μυαλού και των δύο πλευρών να αποκτήσει ουσία»

-Για το γήπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα του χρόνου κι αν ισχύουν οι πληροφορίες περί Γλυφάδας: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. Ναι είναι μέσα στις επιλογές. Όμως δεν πρέπει να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, θα δούμε και ποια είναι η άποψη εκείνων που διευθύνουν το κλειστό της Γλυφάδας. Όλα θα εξαρτηθούν από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν όταν έρθει η ώρα»

-Για τις σχέσεις με τους οπαδούς: «Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, υπήρξαν θέματα που έπρεπε να διευθετηθούν αλλά έχουμε καταφέρει να βρούμε το modus viventi και δεν υπάρχει κάτι να σκιάζει το δρόμο μας»

-Με δεδομένες τις επιτυχίες επίσης του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ γυναικών και του πόλο, πως οραματίζονται τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι ένα ιστορικό σωματείο και μια ιστορική οντότητα στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι το παλαιότερο αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στη χώρα, από το 1890 που είναι το έτος ίδρυσης. Δεν είναι μια απλή ομάδα, αποτελεί πυλώνα του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να είναι ψηλά να πρωταγωνιστεί στα σπορ που κάνει και ταυτόχρονα μια κυψέλη που φέρνει νέους ανθρώπους στα γήπεδα και να παρουσιάσει ένα υγιές μοντέλο στον ελληνικό αθλητισμό»

-Για τις διαφορές που υπάρχουν στην ομάδα όταν μπαίνουν ξένοι παίκτες: «Οι ξένοι παίκτες είναι επαγγελματίες, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, εντάσσονται στο πλαίσιο και λειτουργήσαμε αρμονικά. Είναι επαγγελματίες, κάνουν τη δουλειά τους αρμονικά. Λειτουργούν όπως όλοι».

-Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Ο Φάνης Χριστοδούλου είναι ένας ήρωας των παιδικών μου χρόνων, έχουμε ίδια ηλικία. Μεγάλωνα όταν μεσουρανούσε. Δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, είναι ένα σύμβολο του Ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο του Πανιωνίου. Είναι χαρά μας και τιμή μας να τον έχουμε στο σπίτι του».

-Για το αν υπάρχουν σκέψεις διοικητικής ενίσχυσης ενόψει Basket League: «Θα είμαστε εμείς πάλι, με τον κύριο Μικρόπουλο μαζί κι εγώ. Δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις. Μαζί αρχίσαμε το πλάνο μας. Δεν πιστεύω στο πολυσυλλεκτικό management, πρέπει να διανέμονται οι ρόλοι. Αυτά είναι για κολοσσούς πολυεθνικές και όχι για ΚΑΕ»

-Για το ποια ομάδα του άρεσε περισσότερο μετά τον Πανιώνιο: «Έχω δει ομάδες που μου αρέσουν, αλλά λόγω της θέσης μου δεν είναι σωστό να αναφέρω μια απ’ αυτές, αλλά οι ομάδες που ακολουθούν και χωρίς να είναι δεσμευτική η σειρά που θα πω, η θέση τους λέει πολλά. Πολύ καλά στημένη η Ελευθερούπολη, αξιόλογη η Μεγαρίδα, πολύ καλός ο Μίλωνας όπως και ο Ηρακλής, αποτελούν μαζί με τον Πανιώνιο τις καλύτερες ομάδες, αλλά δε θέλω με αυτά να μειώσω τις υπόλοιπες. Βλέπετε πόσο μικρές είναι οι διαφορές στη βαθμολογία»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x