Ελλάδα

Έκανε… πλάκα στον τραγικό Ηρακλή ο Προμηθέας!

Ένας σαφώς ανώτερος Προμηθέας Πάτρας δεν προβληματίστηκε από τον Ηρακλή, τον οποίο νίκησε άνετα 85-61, για το 5-3 στην Basket League.

Μόλις ένα δεκάλεπτο συνάντησε αντίσταση από τον Ηρακλή ο Προμηθέας, ο οποίος με μπροστάρη τον Μίλερ και έχοντας βοήθεια από τους δύο Γκραντ, νίκησε άνετα 85-61.

Ο πρώτος τελείωσε το ματς με 21 πόντους για τους Πατρινούς, με τον Τζέριαν Γκραντ να είχε 16π. και τον Τζεράι 15π.

Από το… ναυάγιο του «Γηραιού», που έπεσε στο 5-6, ο Καββαδάς με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το ματς
Εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι από τον Προμηθέα, με τον Μίλερ να τον πηγαίνει στο 9-0, στο πρώτο τρίλεπτο. Στη συνέχεια, ο Ηρακλής βρήκε επιθετικό ρυθμό, αλλά ο Αγκμπελίζ διατηρούσε σε μία απόσταση ασφαλείας (17-9) τους Πατρινούς, μέχρι το 7’. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα αφού εκτός από τον «καυτό» Αμερικανό των γηπεδούχων, ο Χάτσερ «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους και εκείνοι μάζεψαν τη διαφορά (24-20), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανέλαβαν… δράση οι Γκραντ και έτσι η ομάδα του Γιατρά ξέφυγε στο +10 (35-25), στο 14’. Ο «Γηραιός» κρατούνταν με τους Μουρ και Μπόουλιν, αλλά με τον Γιαννόπουλο να μπαίνει στην… εξίσωση, ο Προμηθέας πήγε στα αποδυτήρια με το +12 (44-32).



Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε η ομάδα του Γιατρά και στο δεύτερο μέρος, με τους Μίλερ και Αθηναίου να την στέλνουν στο +18 (56-38), στο 24’. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε, αλλά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν στα ίδια επίπεδα την απόστασή τους (61-45) μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Προμηθέας συνέχισε το… βιολί του και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να ξεφεύγει στο +22 (66-45), στο 32’. Με βάση την εικόνα του Ηρακλή, τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έτσι η ομάδα της Πάτρας έφτασε στη νίκη με το τελικό 85-61. Νωρίτερα, η διαφορά είχε φτάσει ακόμη και στο +27 (85-58).

Έκανε τη διαφορά: Ποιος άλλος από τον Ίαν Μίλερ. Τελείωσε το ματς με 21 πόντους, εκ των οποίων οι 17π. από το πρώτο ημίχρονο, βάζοντας τις γερές βάσεις για τη νίκη του Προμηθέα.

Για… πάγκο: Σχεδόν, όλη η ομάδα του Ηρακλή. Εκτός από τον Καββαδά, δεν υπήρχε άλλος παίκτης να… παλέψει για να σώσει κάπως την κατάσταση. Ειδικά, το «βαρύ πυροβολικό» Ολίβιερ Χάνλαν, που ήταν απελπιστικά άστοχος με μόλις 9π. με 3/16 σουτ.

Η στιγμή του ματς: Ένα τρομερό πόστερ κάρφωμα του Μουρ στο πρόσωπο του Αγκμπελίζ, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το στατιστικό του αγώνα: Ο Προμηθέας έκανε 21 λάθη, ο Ηρακλής είχε 14 επιθετικά ριμπάουντ κι όμως οι Πατρινοί έκαναν… πλάκα στο ματς!

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-32, 61-45, 85-61



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x