Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Ψυχικό: «Ψήλωσε» με Διαμαντάκο, πήρε και Οικονομόπουλο δανεικό από Ολυμπιακό

Το Ψυχικό απέκτησε τον Γιώργο Διαμαντάκο ενισχύοντας τη θέση «5», ενώ ενισχύθηκε και με τον Σωτήρη Οικονομόπουλο.

Την απόκτηση του Γιώργου Διαμαντάκου ανακοίνωσε το Ψυχικό. Ο 29χρονος σέντερ (2,16μ.) αποχώρησε προ ημερών από τη Μύκονο. Παράλληλα, η ομάδα της Elite League πήρε δανεικό από τον Ολυμπιακό τον 20χρονο γκαρντ Σωτήρη Οικονομόπουλο, ο οποίος είχε αρχίσει τη σεζόν στο Λαύριο.

Η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΑΕ Ψυχικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Γιώργο Διαμαντάκο και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» της.

Ο Διαμαντάκος είναι γεννημένος στις 14/01/1995, έχει ύψος 2.16 και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα της Σπάρτης (πόλη από την οποία κατάγεται), τον Γ.Σ Σπαρτιατικού και σε ηλικία 17 ετών το 2012 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα του «Τριφυλλιού» έμεινε τρία χρόνια κατακτώντας 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα Ελλάδος.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Κηφισιά τη σεζόν 2015-16, σαν δανεικός από την Τουρκική Νταρουσάφακα με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο. Ακολούθως την ίδια σεζόν αγωνίστηκε με την Κροατική Σίμπενικ.

Τη σεζόν 2016-17 μετακόμισε στον Απόλλωνα Πάτρας και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στον ΓΣ Λάρισας-Φάρου. Έναν χρόνο αργότερα(2018), ακολούθησε την ομάδα όταν μετακόμισε από τη Λάρισα στην Λήμνο και μετονομάστηκε σε Ήφαιστος . Στην Λήμνο έμεινε μέχρι το 2020 και εν συνεχεία επέστρεψε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα με τον οποίο αγωνίστηκε για δυο σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2022 φόρεσε τη φανέλα του Α.Ο Μυκόνου με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην ELITE LEAGUE και αγωνίστηκε μέχρι το τον περασμένο Δεκέμβριο και το φινάλε του 1ου γύρου του πρωταθλήματος.

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, με τις οποίες έχει αγωνιστεί το 2011 στο Ευρωμπάσκετ U-16, το 2013 στο Ευρωμπάσκετ U-18, το 2014 στο Ευρωμπάσκετ U-20 και το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Γιώργο καλώς ήρθες!


Η ΑΕ Ψυχικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Σωτήρη Οικονομόπουλο και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» της. Ο αθλητής αποκτήθηκε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 2003, έχει ύψος 1,92μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των guard. Ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και εν συνεχεία αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων το 2019 και το 2021, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 2022 με τους ερυθρόλευκους στην BASKET LEAGUE.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανερυθραϊκό. Σε 34 παιχνίδια είχε 7,3 πόντους με 35,9% στα τρίποντα 3,1 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου αγωνίστηκε με την ομάδα του Λαυρίου, σαν δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2023 ήταν μέλος της Εθνικής Νέων, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο. Σε επτά αγώνες ο Οικονομόπουλος είχε 10,7 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ ανά ματς.

Σωτήρη καλώς ήρθες!




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x