Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Έγραψε ιστορία το Ψυχικό, για πρώτη φορά στην Α1!

Το Ψυχικό για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει στην Α1, καθώς στο έσχατο παιχνίδι της σειράς για την άνοδο διέλυσε τον Τρίτωνα με 80-52 και πλέον, αναζητάει έδρα για την μεγάλη κατηγορία.

Σε ρεσιτάλ αποδείχθηκε για το Ψυχικό η κρίσιμη αναμέτρηση εναντίον του Τρίτωνα για την άνοδο στην Stoiximan Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του και πλέον, μπορεί να πανηγυρίσει το σπουδαίο ομαδικό αυτό επίτευγμα, Έτσι, το Ψυχικό βρίσκεται σε αναζήτηση έδρας, καθώς το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής δεν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρώτη κατηγορία.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους αναδείχθηκε ο Γιάννης Αθανασούλας με 17 πόντους και 4/9 πίσω από την μεγάλη άρκτο μαζί με 7 ριμπάουντ. Ακόμα 11 πόντους σημείωσε ο Φώτης Μαλέλης και 3 τελικές πάσες, ενώ νταμπλ-νταμπλ πραγματοποίησε ο Νίκος Παπανικολάου με 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, ο μόνος διασωθέντας ήταν ο Νεμάνια Μανουίλοβιτς με 17 πόντους, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Ο Αντώνης Μάντζαρης κατέγραψε 7 πόντους και στην τρίτη περίοδο προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου σκόραρε 5 πόντους και «κατέβασε» 3 ριμπάουντ.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό μέσω της αμυντικής λειτουργίας τους, όμως το Ψυχικό ανέβασε αισθητά το αγωνιστικό του επίπεδο και προηγήθηκε (22-10), με τους Μελέτη και Αθανασούλα να ανοίγουν τον χορό της… διαφοράς με δύο κολλητά τρίποντα (16-9). Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, αποκτώντας σχετική ασφάλεια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Ψυχικό με την βοήθεια του κόσμου συνέχισε να αγωνίζεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και κατόρθωσε να διαμορφώσει απόσταση 20 πόντων (38-17) και με ρεσιτάλ ορθών επιθετικών επιλογών και εκτελεστικής δεινότητας από την περιφέρειας, έλεγξαν πλήρως τον αγώνα. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κάποια αντίδραση με τον Αντώνη Μάντζαρη στα μέση της περιόδου με τρίποντο (38-24) και το ημίχρονο έκλεισε στο 40-24.

Στην επανέναρξη ο Τρίτωνας εμφανίστηκε βελτιωμένος επιθετικά και πεισμωμένος να ανατρέψει την κατάσταση και με δύο τρίποντα των Μανουίλοβιτς και Μελισσαράτου επέστρεψαν ενεργά στην διεκδίκηση για το 42-32. Απειλούμενος να απολέσει ένα προβάδισμα που του παρείχε ασφάλεια, το Ψυχικό πάτησε «γκάζια», τρέχοντας ένα σερί 11-0! Το συγκεκριμένο σημείο στον αγώνα ήταν το τελευταίο εμπόδιο για τους γηπεδούχους. Απέδειξαν έμπρακτα την ανωτερότητα τους και τα πρώτα πανηγυρικά χειροκροτήματα ακούστηκαν.

Στην τελευταία περίοδο όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους και οι φίλαθλοι του Ψυχικού ήδη «πέταγαν» από τη χαρά τους. Σταδιακά οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν τους αναπληρωματικούς τους και το τελικό 80-52 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Διαιτητές: Τσαρούχα-Κάρδαρης-Κατραχούρας (Ελευθεριάδης Γ.)

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Κουκάς 6 (2), Γιαννόπουλος 3 (1), Κουφόπουλος 4, Παπανικολάου 10, Πολυτάρχου 11 (2), Μαλέλης 11 (3), Μαρίνος, Ρίκετς 2, Αθανασούλας 17 (4), Αναγνωστόπουλος 2, Ματαλιωτάκης9, Ιορδάνου 5 (1).

Τρίτων (Μιχελάκος): Καραμαλέγκος 3 (1), Μανοΐλοβιτς 17 (1), Θεοδώρου 4 (1), Αντωνάκης 2, Μάντζαρης 7 (1), Παπαδημητρίου 5 (1), Γκίκας, Δρίτσας, Μελισσαράτος 5 (1), Δημάκος 6.
Μήνυμα στους Christos Robolis

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-26, 64-34, 80-52

Δείτε την στατιστική του αγώνα:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x