Σαν χθες πριν από 27 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο συνοδοιπόρος και φίλος του, Ντίνο Ράτζα, μίλησε για την ξεχωριστή του προσωπικότητα και αποκάλυψε πως είχαν τσακωθεί πριν το δυστύχημά του.

«Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την αγωνιστική του αξία. Όμως θα πω για τη νοοτροπία του. Είχε την ίδια νοοτροπία με τον Μάικλ Τζόρνταν, όπως διαπίστωσα βλέποντας τώρα το Last Dance. Ήταν νικητής, ήθελε πάντα να κερδίζει. Ακόμη και σε αδιάφορα ματς ή παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα, δεν τα παρατούσε ποτέ. Έμαθα πολλά από εκείνον. Δεν έχει σημασία αν ο αγώνας είναι σημαντικός ή όχι, πρέπει να δίνεις πάντα το 100%. Γι’ αυτό ο Ντράζεν ήταν σπουδαίος», ανέφερε ο θρύλος του μπάσκετ, που πέρασε και από τους «αιώνιους».

Παράλληλα αποκάλυψε πως είχαν τσακωθεί λίγες ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα του Ντράζεν. «Το τελευταίο ματς του Ντράζεν ήταν στην Πολωνία απέναντι στην Σλοβενία. Το παιχνίδι ήταν τελείως αδιάφορο, αφού είχαμε ήδη προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε παίξει, αλλά για εκείνον δεν υπήρχε τέτοια επιλογή. Στο τέλος, βέβαια, χάσαμε και τσακωθήκαμε για ανόητο λόγο. Το επόμενο πρωινό ήμασταν στο ξενοδοχείο, εκείνος έλεγε στον Στόικο (Βράνκοβιτς) να μου πει πως είμαι ηλίθιος κι εγώ έλεγα στον Στόικο να του πει το ίδιο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube