NBA

Σαν σήμερα: Η μέρα που οι Ράπτορς έζησαν το δικό τους παραμύθι

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο οι Τορόντο Ράπτορς έγραψαν τη δική τους ιστορία, κερδίζοντας το πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Ένας χρόνος έχει περάσει πλέον από το κατόρθωμα των Τορόντο Ράπτορς, που νίκησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με σκορ 4-2 και πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην ιστορία.

Ωστόσο, το επίτευγμα της ομάδας από τον Καναδά είναι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή κατάκτηση τροπαίου, καθώς κατάφερε πράγματα που δεν είχαν ξανά γίνει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Αρχικά, κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα, εκτός Αμερικής, που κάνει δικό της το πρωτάθλημα, πηγαίνοντας ενάντια σε όλα τα προγνωστικά που έλεγαν ότι δεν θα φτάσει καν στους τελικούς.

Επιπλέον, έγινε η πρώτη μη αμερικανική ομάδα που αγωνίζεται στους τελικούς και έτσι τα συγκεκριμένα παιχνίδια διεξήχθησαν για πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

Αυτή ήταν μια τεράστια νίκη ολοκλήρου του Καναδά, διότι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι σε όλα, οπότε τους ενόχλησε που τα κατάφερε μια ομάδα, η οποία δεν είναι από τη χώρα τους.

Για να τα καταφέρουν όμως όλα αυτά έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα τους.

Στην αρχή της σεζόν έκαναν ανταλλαγή τον Ντεμάρ Ντε Ρόζαν, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εκείνη τη στιγμή. Στη θέση του έφεραν έναν ανέκφραστο τύπο, αλλά τρομερό παίκτη που τον λένε Καουάι Λέοναρντ.



Μπορεί ο Λέοναρντ να μην ήθελε να μείνει στην ομάδα και να έκατσε μόλις έναν χρόνο (δεν ανανέωσε), αλλά οι φίλοι των Ράπτορς μόνο με αγάπη μπορούν να τον θυμούνται, καθώς τους χάρισε ένα πρωτάθλημα, όντας ο MVP των τελικών.

Επιπλέον, κανένας δεν γίνεται να ξεχάσει εκείνο το σουτ-βόμβα στο τέλος του χρόνου, στο 7ο παιχνίδι με τους Σίξερς, ενώ το παιχνίδι ήταν ισοπαλία, το οποίο έστειλε τους Καναδούς στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, για να αντιμετωπίσουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο (4-2).



Καταλυτικό ρόλο επίσης στην πραγματοποίηση του ονείρου έπαιξε και ο Πασκάλ Σιάκαμ.

O power forward από το Καμερούν από την αρχή της χρονιάς έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις, μη θυμίζοντας σε τίποτα τον περσινό του εαυτό.

Έτσι, εκτός από όλα αυτά που κατάφερε σε συλλογικό επίπεδο, κέρδισε και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν.

Τελικοί χωρίς Λεμπρόν



Αυτή η χρονιά είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο όμως.

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2010 ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν αγωνιζόταν στους τελικούς των playoffs, καθώς είτε με τους Μαϊάμι Χιτ, είτε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν κάθε χρόνο διεκδικητής του τίτλου.

Αν λάβουμε υπόψη την φετινή χρονιά, η οποία διακόπηκε λόγω κορωνοϊού, ήταν πολύ πιθανό να ξαναβρεθεί στον τελικό, με βάση αυτά που είχαμε δει μέχρι τώρα, φορώντας την φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο του «βασιλιά» θα ήταν ο περσινός νικητής Λέοναρντ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στους συμπολίτες Κλίπερς.

Επιμέλεια: Γιάννης Λύκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x