Ευρώπη

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη στιγμή οι δύο τελικοί με τον Ολυμπιακό»

Στους δύο χαμένους τελικούς της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό εστίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ τη Δευτέρα.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε τη Δευτέρα στην εκπομπή της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην ισραηλινή ομάδα, στους δύο αμένους τελικούς της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον Παναθηναϊκό και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε Οντεντ Κάτας, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την Ελλάδα: «Μου λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι αλλιώς στο εξωτερικό. Βλέπω όσο μπορώ, είναι, όμως, πεσμένο, κυρίως λόγω κρίσης και κορωνοϊού με λιγότερα μπάτζετ».

Για τους χαμένους τελικούς με τον Ολυμπιακό: «Παίξαμε στις έδρας των αντιπάλων, είχαμε ένα τεράστιο μειονέκτημα που δεν μπορέσαμε να το καλύψουμε. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι προσπάθεια έγινε τότε. Χαίρομαι για την αναγνώριση και θεωρώ ότι έχω βάλει ένα μικρό "λιθαράκι"».

Ενώ για τον φετινό Ολυμπιακό, είπε πως: «Έκανε μία νέα προσπάθεια με τον Σλούκα, που ήρθε δίπλα στους παλιούς παίκτες. Άλλαξε το ρόστερ και οι ξένοι, θέλει χρόνο κάθε αλλαγή. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις ομάδες το ίδιο, λόγω του ιού».

Για τον Παναθηναικό: «Έχει μπει σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τα καταφέρνουν καλά για πρώτη χρονιά, δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις σαν οργανισμός σύστημα και ρόστερ, θέλει πίστωση χρόνου».

Για τον Οντεντ Κάτας: «Ήταν σημαντικό για το Ισραήλ που ο Κάτας κέρδισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει βάλει τη δική του φιλοσοφία, δεν είναι δικό του το ρόστερ. Του χρόνου, θα πάρει παίκτες που ταιριάζουν σε αυτόν».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Του έκανε καλό η διετία στη Μακάμπι, γιατί έμαθε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι πιο έτοιμος πια για την Εθνική. Στη Μακάμπι τον φτιάξαμε για την Ελλάδα».

Για την Εθνική και τους Αντετοκούνμπο-Σπανούλη: «Μακάρι να μπορεί να έρθει ο Γιάννης, δεν ξέρω αν προλαβαίνει. Ο Βασίλης δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να προσφέρει εμπειρία και ποιοτικά λεπτά. Ο Ντόρσεϊ θα είναι λογικά στην ομάδα».

Για την αγάπη των Ισραηλινών: «Θα μείνουν αξέχαστα τα όσα ζω. Συγκινούμαι όταν τα σκέφτομαι, υπάρχει κόσμος που δείχνει τη λατρεία του. Αγαπούν την Ελλάδα, τα νησιά, την Αθήνα, ξέρουν πολλά για εμάς και έχουμε πολλά κοινά σαν λαοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x