Ευρώπη

Σκέψεις να μην γίνουν playoffs του χρόνου στην Ισπανία!

Μεγάλο «πονοκέφαλο», αναφορικά με το καλεντάρι της επόμενης σεζόν, έχει προκαλέσει στην ισπανική λίγκα η απόφαση της ομοσπονδίας να ανεβάσει δύο ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη!

Μπροστά σε μία μεγάλη… σπαζοκεφαλιά βρίσκεται η ισπανική λίγκα!

Στην προ εβδομάδων ανακοίνωσή της, που αφορούσε στον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, η ACB είχε αποφασίσει μεταξύ άλλων πως δεν θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα από τις 18 του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας γνωστοποίησε πως στην πρώτη κατηγορία θα ανέβουν δύο ομάδες από τη δεύτερη. Άρα, αυτομάτως αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020/21 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 20 ομάδων!

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή προβληματίζει έντονα την ισπανική λίγκα, καθώς θα πρέπει να δημιουργήσει ένα καλεντάρι πιεσμένο, αφού την επόμενη σεζόν έχει και «παράθυρα» της FIBA για τις εθνικές ομάδες, αλλά παράλληλα η χρονιά θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς τον Ιούνιο θα γίνουν και τα προολυμπιακά τουρνουά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το 2021.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «AS» η ACB έχει προτείνει κάποιες λύσεις στις ομάδες και περιμένει την άποψή τους. Η μία μάλιστα είναι ιστορικής σημασίας, καθώς θέλει ένα πρωτάθλημα μόνο με κανονική περίοδο! Δηλαδή, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί χωρίς playoffs, τα οποία ισχύουν από το έτος ίδρυσής της και συγκεκριμένα το 1984!

Η άλλη λύση, που προβλέπει τη διαδικασία των playoffs και κάνει λόγο για μία κανονική περίοδο, όπου θα υπάρχουν δύο γκρουπ των δέκα ομάδων και μετά τη διεξαγωγή της τελικής φάσης, για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x