Γενικά

Σμιθ στο sport-fm.gr: «Ο κορωνοϊός επηρέασε χιλιάδες αθλητές»

Ο Κένεθ Σμιθ μιλά στο sport-fm.gr για το πώς ο κορωνοϊός επηρέασε την καριέρα και εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Είναι πλέον φανερό ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, άλλοι τις δουλειές του, ενώ πολλοί παλεύουν να επιβιώσουν, με την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων να τους έχει καταβάλει.

Φυσικά ούτε ο αθλητισμός ξέφυγε από το «μάτι» της πανδημίας, με τα πρωταθλήματα να… παγώνουν, ομάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και χιλιάδες αθλητές να μένουν χωρίς ομάδα, είτε από επιλογής τους για να προστατευτούν, είτε αναγκαστικά με την παύση των δραστηριοτήτων.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Κένεθ Σμίθ, ένας Αμερικανός μπασκετμπολίστας με μεγάλη εμπειρία από Ισπανία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Ταϊλανδή, Σιγκαπούρη και Μέξικο, μιλά στο sport-fm.gr για το πώς η πανδημία επέδρασε στην καριέρα του και εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, με την Ελλάδα να αποτελεί την πρώτη του επιλογή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς μπήκε το μπάσκετ στη ζωή του: «Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν περίπου πέντε ετών. Ο πατέρας μου έπαιζε επαγγελματικά, οπότε μεγάλωσα μια αθλητική οικογένεια και το μπάσκετ μπήκε από μόνο του στη ζωή μου. Είμαι από το Σικάγο και έτσι ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν νο1 πρότυπο για όλους εκεί. Φυσικά θαύμαζα και τον πατέρα μου».

Για τις ομάδες του σε διαφορετικά σημεία του κόσμου: «Έπαιξα σε πολλά μέρη του πλανήτη και γεμίσαμε με πολλές εμπειρίες. Γνώριζα νέους πολιτισμούς μέσα από το μπάσκετ σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να το κάνω αυτό».

Για την εμπειρία του από τους Σικάγο Μπουλς ως προπονητής: «Το 2014 δέχτηκα μια πρόταση από τους Σικάγο Μπουλς να προπονήσω νεαρούς αθλητές των ακαδημιών τους, αλλά και να βοηθήσω τους rookies τους να γίνουν καλύτεροι. Ήταν μια κορυφαία εμπειρία γιατί αγαπώ να παίζω αλλά και να βοηθώ άλλους να βελτιωθούν στο μπάσκετ. Πιστοποιήθηκα για την δουλειά μου. Το να έχεις στα «χέρια» σου τόσες ζωές αθλητών μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του NBA, είναι κάτι απίστευτο».

Για το πώς επηρέασε την καριέρα του ο κορωνοϊός: «Όταν ξεκίνησε η πανδημία βρισκόμουν σε ομάδα του Μεξικό και όπως όλοι οι Αμερικανοί αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας. Όπως και σε εμένα, έτσι και σε πολλούς ακόμα αθλητές ο covid-19 επέδρασε αρνητικά από την στιγμή που είναι τόσο επικίνδυνο να ταξιδεύεις, ειδικά από την στιγμή που δεν ξέρεις αν πως θα ανταποκριθούν οι ομάδες. Αποφάσισα να μείνω λίγο εκτός μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα, αλλά τώρα είμαι 100% έτοιμος. Εγώ αποφάσισα να έρθω στην Ευρώπη και να ψάξω μια νέα ευκαιρία. Από τότε προπονούμαι σκληρά καθημερινά και είμαι πανέτοιμος να επιστρέψω στη δράση όταν μου παρουσιαστεί πρόταση. Η ζωή μου είναι μέσα στο γυμναστήριο, οπότε για εμένα η προπόνηση δεν σταματάει ποτέ».

Για το ενδεχόμενο να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Θα ήθελα να πάρα πολύ να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Αγαπώ την Αθήνα, αγαπώ τους ανθρώπους, οπότε θα μεγάλη χαρά για εμένα. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες αξιόλογες ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί παίκτες, παρακολουθώ τις εμφανίσεις του Κιθ Λάνγκφορντ. Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού μου».

Για το αν μπορούσε να φανταστεί την ζωή του χωρίς μπάσκετ και τους στόχους του για το μέλλον: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έπαιζα μπάσκετ, αφού κυριολεκτικά γεννήθηκα μέσα σε μια μπασκετική οικογένεια. Αν δεν ήμουν παίκτης, σίγουρα θα ήμουν προπονητής στο άθλημα. Από εδώ και πέρα θα ήθελα στη ζωή μου να είμαι ασφαλής, υγιής και να μπορώ να παίζω αλλά και να βοηθώ τους άλλους να μάθουν το μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x