NBA

Σπουδαία διάκριση Γιάννη: Αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ

Ο Greek Freak αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ.

Ένα ακόμη σπουδαίο παράσημο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. O Greek Freak αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς πέρσι ήταν δεύτερος πίσω από τον Ρούντι Γκομπέρ.

Πλέον είναι μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία που έχει κερδίσει βραβείο MVP και κορυφαίο αμυντικού, μαζί με μύθους όπως οι Μάικλ Τζόρνταν, Χακίμ Ολάζουον, Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Κέβιν Γκαρνέτ.

Στην ψηφοφορία, που βασίστηκε στις εμφανίσεις των ομάδων μέχρι τις 11 Μαρτίου, συμμετείχε ένα πάνελ 100 αθλητικών συντακτών και σχολιαστών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν η πρώτη επιλογή των 75 εξ αυτών συγκεντρώνοντας 432 βαθμούς, ενώ τον ακολούθησαν σε μεγάλη απόσταση ο Άντονι Ντέιβις των Λέικερς με 200 βαθμούς και 14 προτιμήσεις ως πρώτο, αλλά και ο Ρούντι Γκομπέρ των Τζαζ με 187 βαθμούς και 6 επιλογές ως πρώτο. Οι παίκτες λάμβαναν 5 βαθμούς για κάθε ψηφοφόρο που τους είχε πρώτη επιλογή, 3 ως δεύτερη και 1 ως τρίτη.

Οι Μπακς είχαν την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ με 101,6 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ με τον Greek Freak στο παρκέ το νούμερο αυτό έπεφτε στους 96,5 πόντους ανά 100 κατοχές, που ήταν και η κορυφαία επίδοση σε όλο το πρωτάθλημα.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς, που είχε 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ πριν τη «φούσκα» του Ορλάντο, είναι στην τελική τριάδα των υποψηφίων και για το βραβείο του MVP μαζί με Λεμπρόν Τζέικς (Λέικερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς) αποτελώντας το φαβορί για να πάρει για δεύτερη σερί σεζόν τη διάκριση.

Αναλυτικά οι ψήφοι:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x