Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Σταυρακούκας: «Το Μαρούσι αξίζει να βρίσκεται στην Α1»

Το Μαρούσι αξίζει μια θέση στην Basket League, σύμφωνα με τον Βασίλη Σταυρακούκα.

Το Μαρούσι επιβλήθηκε του Κοροίβου Αμαλιάδας με 75-59, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και ο πρώτος σκόρερ των νικητών στον αγώνα, Βασίλης Σταυρακούκας, μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ:

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Μαρούσι: «Είναι μια πολύ αμφίρροπη κατηγορία, τη μία βδομάδα είσαι 1ος, την άλλη 5ος. Πρόβλεψη για το πού μπορούμε να φτάσουμε δε μπορεί να γίνει. Ο ελάχιστος στόχος είναι να διεκδικήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα play-off, να έχουμε τη έδρα μας η οποία είναι αήττητη μέχρι σήμερα και είμαστε πολύ δυνατοί εκεί μέσα. Θα θέλαμε να έχουμε αυτό το έξτρα boost της έδρας στα play-off, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ‘μας. Από ‘κει και πέρα, το πλασάρισμα δεν ξέρεις πού θα ‘ρθει, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο για ‘μας να πλασαριστούμε κάπου καλύτερα χωρίς να ξέουμε τι θα γίνει πιο κάτω. Αυτό που διεκδικούμε εμείς είναι να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας».

Για το πού οφείλεται η φετινή τους πορεία: «Σίγουρα παίζουμε πολύ “σκληρή” και καλή άμυνα. Η ομάδα ήταν κυρίως επιθετική και το ‘χουμε διατηρήσει, απλά έχουμε ανεβάσει και την ένταση στην άμυνα. Επειδή όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες, το “μυστικό” είναι να είσαι οικογένεια, αυτό θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω. Όταν παίζει ο ένας για τον άλλον και θες πρώτα απ’ όλα να είσαι καλός συμπαίκτης μες στο γήπεδο, αυτό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Αυτό έχουμε πετύχει φέτος, έχουμε ένα οικογενειακό κλίμα, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, “πολεμάμε” ο ένας για τον άλλον και θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί αυτό το βήμα για το Μαρούσι».

Για το 13-0 εντός έδρας: «Νιώθω ότι παίζουμε πολύ πιο ελεύθερα στην έδρα μας, ανεβάζουμε το ρυθμό, τρέχουμε, βγάζουμε πιο πολλούς συνδυασμούς, παίζουμε καλύτερή άμυνα. Είναι ψυχολογικό το θέμα. Σίγουρα ο κόσμος μάς στηρίζει απ’ την πρώτη μέρα, έχουμε παίξει και κάποια παιχνίδια κεκλεισμένων. Απλά νιώθουμε διαφορετικά στο γήπεδό μας, παίζουμε με καλύτερη ψυχολογία».

Για το στόχο τους: «Εμείς οι παίκτες σκεφτόμαστε την άνοδο. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος πιστεύω και του καθένα προσωπικά στην ομάδα και αυτό θέλουμε να δούμε, το Μαρούσι πίσω στην Α1. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και το αξίζει και η διοίκηση και ο κόσμος. Το αξίζει το Μαρούσι σαν οργανισμός να βρίσκεται στην Α1».

Για το πόσο τον βοήθησε το 3x3: «Με έχει βοηθήσει. Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο ψυχολογικό boost, είναι ένα πολύ γρήγορο και καινούργιο άθλημα. Όταν πήγα να παίξω ήταν σαν να μην έπαιζα μπάσκετ, ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα. Το γνώρισα μέρα με τη μέρα και το γούσταρα πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x