Γενικά

Στις 15/11 ανακοινώνονται οι διοργανωτές των προολυμπιακών τουρνουά

Στα μέσα Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν από τη FIBA οι τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα προολυμπιακά τουρνουά.

Ο Νοέμβρης θα είναι ο μήνας των… προολυμπιακών.

Σύμφωνα με τη FIBA, οι χώρες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τα τέσσερα τουρνουά έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τους φακέλους τους μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, με την παγκόσμια ομοσπονδία να ανακοινώνει τους τέσσερις διοργανωτές στις 15 Νοεμβρίου.

Από ‘κει και πέρα, η κλήρωση για τους ομίλους των προολυμπιακών, όπου θα συμμετέχουν 24 ομάδες (μία εκ των οποίων και η Ελλάδα), θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου, με τις ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους να είναι για τις 23-28 Ιουνίου του 2020, ενώ το κόστος της διοργανώσης του ανέρχεται στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, από την κλήρωση θα προκύψουν οι τέσσερις όμιλοι που θα απαρτίζονται από έξι ομάδες, με εκείνη που θα κερδίζει το τουρνουά να παίρνει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι 24 ομάδες που θα συμμετέχουν στο προολυμπιακό τουρνουά είναι οι: Ανγκόλα, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x