Euroleague

Συμφώνησαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο οι ομάδες της Ευρωλίγκας

Με το σύνθημα «συνεργασία και ευελιξία» οι ομάδες της Ευρωλίγκας πραγματοποίησαν την τηλεδιάσκεψη για το υγειονομικό πρωτόκολλο ενόψει της νέας σεζόν. Κανονικά η πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου.

Τα βρήκαν, τα συμφώνησαν και ώρα για… τζάμπολ!

Την Πέμπτη (10/9) πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των 18 ομάδων της Ευρωλίγκας αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το σύνθημά της ήταν «συνεργασία και ευελιξία», όπου κοινή παραδοχή ήταν πως υπάρχουν προβλήματα, που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, αλλά από την άλλη υπάρχει πίστη ότι θα βρεθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί, ώστε αυτά να ξεπεραστούν. Το σίγουρο και σημαντικό είναι πως δεν τίθεται θέμα αναβολής της πρεμιέρας της διοργάνωσης, με το πρώτο τζάμπολ να δίνεται κανονικά την 1η Οκτωβρίου.

Από ‘κει και πέρα, αποφασίστηκε πως θα είναι αρμοδιότητα κάθε γηπεδούχου να βρει την έδρα της διεξαγωγής του ματς, όταν ο αντίπαλος δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα. Η κάθε ομάδα θα έχει διορία 15 ημέρες να βρει γήπεδο, ειδάλλως η ημερομηνία του συγκεκριμένου ματς θα μετατίθεται. Στο μεταξύ, ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόστιμο, εάν δεν βρεθεί γήπεδο, ενώ όλες οι ομάδες τόνισαν πως καμία δεν θέλει να παίρνει ματς στα χαρτιά.

Τέλος, η κάθε ομάδα θα πρέπει να έρθει στην απαραίτητη συνεννόηση με τη χώρα της, ώστε να εξασφαλίσει ειδική άδεια για την άφιξη των αποστολών των αντιπάλων, έως 30 ατόμων. Όπως, δηλαδή, έχουν κάνει ήδη οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πάντως, στην παρούσα φάση τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, αλλά οι ομάδες που ακόμη έχουν κάποια «θέματα» είναι η μειοψηφία ανάμεσα στις 18.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x