Ελλάδα

Τετραετής αποκλεισμός στην Χατζηνικολάου

Η Όλγα Χατζηνικολάου, που προ ημερών αποσύρθηκε από τα παρκέ, τιμωρήθηκε από το CAS με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα για χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Πριν 4 ημέρες, την 1η Ιουνίου, η Όλγα Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από 27 χρόνια καριέρας ως αθλήτρια του μπάσκετ, σε ηλικία 36 ετών. Μια απόφαση, στην οποία, όπως αποδείχτηκε, την ώθησε και η ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), η οποία της είχε κοινοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, την 31η Μαϊου.

H γκαρντ του Ολυμπιακού από το 2015 έως το 2018, είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία (σ.σ. κοκαϊνη), σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περυσινού Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/03/2017.

Εκτός από τον προσωρινό αποκλεισμό που της είχε επιβληθεί, το ΕΣΚΑΝ την παρέπεμψε στην Πειθαρχική Επιτροπή, για παράβαση του νόμου για το ντόπινγκ. Η Πειθαρχική Επιτροπή που απαρτίζεται από δικηγόρους, γιατρούς και αθλητές την απάλλαξε όμως. Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA) και ο τελευταίος άσκησε έφεση στο CAS, το οποίο απεφάνθη σε τελεσίδικο βαθμό την ποινή τετραετούς αποκλεισμού της Ελληνίδας διεθνούς μπασκετμπολίστριας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x