Ελλάδα

Το Λαύριο ετοιμάζει το αύριο

Ανανέωση των συμβολαίων για Βασίλη Μουράτο και Δημήτρη Λεγκίκα για τη σεζόν 2020-2021 στο Λαύριο . Στο πλάνο ο Πέτρος Γερομιχαλός. Παραμένει ο Δημήτρης Ερμείδης.

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο ετοιμάζεται δυναμικά το Λαύριο, το οποίο παραμένει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ την τελευταία πενταετία. Ενδεικτικό είναι, ότι πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, μετρούσε 5 νίκες σε 7 αγώνες για το 2020 και στοχεύει σε ανάλογη πορεία από το φθινόπωρο.

Η ολοκλήρωση της φετινής Basket League βρήκε την ομάδα της Ανατολικής Αττικής στην 4η θέση ισοβαθμώντας μαζί με τον Προμηθέα και τον Ήφαιστο. Τεράστιο άλμα, αν αναλογισθεί κανείς ότι τη σεζόν 2018-2019 τερμάτισε στην 13η.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού του ρόστερ, η ΚΑΕ προχώρησε σε ανανεώσεις των πρώτων συμβολαίων. Ο Βασίλης Μουράτος ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει στην ομάδα του Λαυρίου για δεύτερη χρονιά.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με τις Εθνικές Εφήβων και Νέων αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου. Η εμπιστοσύνη του προπονητή, Χρήστου Σερέλη, στον 23χρονο γκαρντ οδήγησαν στον αναβαθμισμένο ρόλο του καθώς αγωνίστηκε και στα 20 παιχνίδια της λίγκας κατά Μ.Ο. για 23,17’, έχοντας 6,8 πόντους , 3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 0,9 κλεψίματα. Αποτέλεσε βασικό κρίκο για την επιτυχημένη πορεία της ομάδας και επέλεξε να παραμείνει στη Λαυρεωτική παρά τις προτάσεις που δέχθηκε.

Ανανέωση του συμβολαίου και του Δημήτρη Λεγκίκα από την ΚΑΕ Λαύριο για 4η χρονιά. Ο 25χρονος φόργουορντ συμμετείχε σε 16 αγώνες, πετυχαίνοντας 2,3 πόντους ανά παιχνίδι, μαζεύοντας 0,9 ριμπάουντ και καταφέρνοντας 0,4 κλεψίματα (σ. 2019-2020). Ο Λεγκίκας που στο παρελθόν είχε σοβαρό τραυματισμό και χρειάστηκε να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 10 μήνες, έχει δεθεί ιδιαίτερα με την ομάδα του Λαυρίου και η συνέχιση της συνεργασίας αποτυπώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Με τα χρώματα του Λαυρίου αναμένεται να αγωνίζεται και φέτος ο Πέτρος Γερομιχαλός, ο πρώην φόργουορντ του Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος πέρυσι είχε αποκτηθεί από την ομάδα των Μεσογείων με τη μορφή δανεισμού. Ο Γερομιχαλός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε σε 20 αγώνες κατά Μ.Ο. 4,3 πόντους, 3,55 ριμπάουντ και 0,85 κλεψίματα.

Ο 20χρονος γκαρντ, Δημήτρης Ερμείδης, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει κανονικά για 3η χρονιά σύμφωνα με το συμβολαίου του στο Λαύριο. Ο νεαρός Ξανθιώτης, δηλώθηκε μόλις σε 3 αγώνες, ενώ έτυχε ελαχίστου χρόνου συμμετοχής την περίοδο 2019-2020, καθώς Άλμαν και Μουράτος ήταν οι βασικές επιλογές του προπονητή.

Επιμέλεια: Νατάσα Χορτάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x