Μουντομπάσκετ 2014

Το σάλτο των «καγκουρό»

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας της σημείωσε η Αυστραλία, νικώντας τη Λιθουανία 82-75 για την τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντομπάσκετ και έφτασε τις δύο νίκες.

Η Αυστραλία νίκησε τη Λιθουανία 82-75, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και έφτασε τις δυο νίκες, μπαίνοντας δυναμικά στο «κόλπο» της πρόκρισης και «κόβοντας» τον δρόμο των δευτεραθλητών Ευρώπης να «καθαρίσουν» από τώρα.

Τα «καγκουρό» απέκτησαν μια διψήφια διαφορά και, παρά την πίεση των Λιθουανών που έφτασαν μέχρι το -3, είχαν την ψυχραιμία στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ινγκλς με 18 και Μπέινς με 14 πόντους, ενώ από τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Σεϊμπούτις με 21 πόντους.

Οι Αυστραλοί ήταν εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μετά το 4-4 στο πρώτο δεκάλεπτο έκαναν ένα εκπληκτικό 9-0 και ξέφυγαν με 13-4 με τους Ινγκλς και Μπέινς να κάνουν ότι θέλουν την αντίπαλη άμυνα. Πλέον, διατηρούσαν ένα +7 και +9, με τον Ινγκλς να κάνει το 19-8, αφού οι ψηλοί των Λιθουανών δεν ανταποκρίνονταν καθόλου στην άμυνα. Έτσι, ο Μότουμ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 23-10 και ο Ινγκλς το 25-13 και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +10 με +12, αφού οι Αυστραλοί έβρισκαν περισσότερες επιθετικές λύσεις και ο Λιθουανοί τα περίμεναν όλα από τους περιφερειακούς. Έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +10.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Ντελαβεντόβα έφερε το +11 για τα «καγκουρό» και η διαφορά κυμαινόταν στο +9 με +11 για τους Ωκεάνιους. Η επιθετική υπεροπλία των Αυστραλών έφερε το +13, αφού οι δευτεραθλητές Ευρώπης ήταν υπερβολικά άστοχοι από την περιφέρεια ειδικότερα και υπέπιπταν σε αρκετά λάθη. Μετά από εκατέρωθεν αστοχία για κανένα δίλεπτο, οι Αυστραλοί με ένα σερί 6-0 μετέτρεψαν το +13 σε +19 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν με ένα σερί 9-0 την τρίτη περίοδο και μείωσαν στο -9, χάρη στον Κζιστόφ Λαβρίνοβιτς που δέσποζε κάτω από τα δυο καλάθια. Ένα σερί 6-0 της Αυστραλίας από την περιφέρεια έφερε το +15. Οι Κζιστόφ και Σεϊμπούτις έκαναν ένα 9-0 σερί και η Λιθουανία μείωσε στο -6, το καλάθι του Βαλαντσιούνας έφερε το -5 και του Σεϊμπούτις το -3. Ένα σερί 4-0 των Αυστραλών έφερε το +7 και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6.

Το τρίποντο του Ματσιούλις με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έφερε το -3 για τη Λιθουανία και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +4 με +6 για την Αυστραλία, που έβρισκε περισσότερες λύσεις από την αντίπαλό της. Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς μείωσε στο -3, όμως ένα 7-0 σερί των Αυστραλών τους έφερε στο +10. Ο Αντερσον έφερε το +7 στην πίεση των Λιθουανών και ο Σεϊμπούτις μείωσε στο -4 στο μισό λεπτό πριν τη λήξη. Εκεί, ξεκίνησαν τα φάουλ των Λιθουανών για να σταματήσουν τον χρόνο, όμως η ψυχραιμία των «καγκουρό» από τη γραμμή τους χάρισε το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 30-20, 47-28, 62-56, 82-75

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μπρόεκχοφ 8, Ινγκλς 18, Νιούλεϊ 10, Ντελαβεντόβα 13, Μπειστρόου 2, Μπέινς 14, Αντερσεν 7, Μότουμ 6, Τζαβάι 4

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Πότσιους 6, Κουζμίνσκας 3, Ντ. Λαβρίνοβιτς 14, Ματσιούλις 4, Σεϊμπούτις 21, Μοτεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς 8, Γιανκούνας 9, Βαλαντσιούνας 4, Βασιλιάουσκας 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x