Euroleague

Άνεμος… Χίγκινς-Καλάθης και νίκη για την Μπαρτσελόνα στην Μόσχα

Με κορυφαίο τον Χίγκινς και τον Καλάθη να γράφει ιστορία, η Μπαρτσελόνα νίκησε 87-75 την Χίμκι στην Μόσχα για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μόνο για ένα ημίχρονο συνάντησε ουσιαστική αντίσταση από την Χίμκι η Μπαρτσελόνα, που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να περάσει νικηφόρα από την Μόσχα με σκορ 87-75 και να διευρύνει το ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα στο 13-6. Την ίδια ώρα, η κατηφόρα των Ρώσων συνεχίστηκε καθώς έπεσαν στο 2-17.

Κορυφαίοι για τους νικητές που μοίρασαν συνολικά 29 ασίστ, οι Κόρι Χίγκινς και Νικ Καλάθης, με τον πρώτο να έχει 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα και τον Έλληνα γκαρντ να σταματά στις 15 ασίστ, γράφοντας ιστορία. Προσπάθησαν από το… σκορποχώρι της Χίμκι οι Σβεντ και Μπούκερ με 23 και 13 πόντους αντίστοιχα, αλλά και πολλά άστοχα σουτ.

Με αρκετές απουσίες αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες, καθώς για τους γηπεδούχους δεν έπαιξαν οι Γερέμπκο, Μονρό, Τίμα, Γιόβιτς και για τους φιλοξενούμενους οι Ντέιβις, Μίροτιτς και Κλαβέρ.

Το ματς:

Με καλάθια εκατέρωθεν και κακές άμυνες άρχισε το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα χάρη στους Χίγκινς και Σμιτς, προηγήθηκε 12-11 στο 4’, όμως η Χίμκι αντέδρασε και με τους Μπούκερ και Σβεντ να ευστοχούν, πέρασε μπροστά 18-14 δύο αγωνιστικά λεπτά αργότερα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν για τους γηπεδούχους ο Μίκι και για τους φιλοξενούμενους ο Κούριτς, για το ισόπαλο 26-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Νικ Καλάθης δημιουργούσε με τρομερή συνέπεια για τους «μπλαουγκράνα», για το υπέρ τους 32-28 στο 12’, όπου είχαν καταγράψει ήδη 11 ασίστ.

Η Χίμκι κρατιόταν σε επαφή με το σκορ λόγω της εκπληκτικής ευστοχίας της στα τρίποντα (7/9 στο 13’), αλλά η Μπαρτσελόνα με τον Χίγκινς σε εκπληκτική κατάσταση, έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (38-45), τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα. H εκατέρωθεν επιθετική… πανδαισία συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι, που δεν πήραν ούτε ένα ριμπάουντ (!) σε αυτή την περίοδο, με καλάθια του ΜακΚόλουμ, μείωσαν σε 54-48. Στο μεταξύ, ο Καλάθης πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ήδη 10 ασίστ και έγινε ο πρώτος σε διψήφιο αριθμό τελικών πασών με 51 παιχνίδια!

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα. Παίζοντας καλύτερη άμυνα και με το δίδυμο Χίγκινς-Καλάθη να συνεχίζει σε τρελά… κέφια, πήγε την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (64-52) στο 24’. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Σβεντ και Μπούκερ, το σκορ πριν αρχίσει το τελευταίο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με σκορ 60-73. Με τον Καλάθη να σκοράρει, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 77-62 επτά λεπτά πριν την εκπνοή. Από εκεί και έπειτα έκαναν… συντήρηση και κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση την νίκη με το μέρος τους.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 48-54, 60-73, 75-87.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x