Γενικά

Ζαγκλής: «Δεν θα στείλουμε τους παίκτες όπου δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA μίλησε για τη στάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ απέναντι στον κορωνοϊό.

Η υγεία των παικτών και των φιλάθλων είναι σε πρώτο πλάνο για την FIBA, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην As ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ.

«Ο πρόεδρος κι εγώ έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών, των εμπλεκομένων και των φιλάθλων. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφής, ένα ομαδικό σπορ που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, κυρίως σε κλειστούς χώρους. Άρα θα πρέπει να σκεφτούμε καλά την απόφαση να παίξουμε ξανά», τόνισε.

«Είναι πολύ πρώιμο να πούμε οτιδήποτε για την επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε θα έχουμε πολλές πληροφορίες και θα δούμε πώς ή αν θα ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, τι θα γίνει με τις διασυλλογικές διοργανώσεις όπως το BCL, πώς θα αρχίσει η νέα περίοδος. Η μεγαλύτερη πρόκληση για μας είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους; «Θα επιστρέψουμε σύντομα και πιο δυνατά. Ο ιός του μπάσκετ είναι πιο δυνατός από τον κορωνοϊό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x