sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O Bάτσλικ θέλει να κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να σβήσουν το… DVD με τον Σα

Ο Τόμας Βάτσλικ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και το sportfm.gr σας παρουσιάζει τους λόγους που ο Τσέχος μπορεί να κάνει τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να... ξεχάσουν τον Ζοσέ Σα.

Βάτσλικ: Γιατί μπορεί να αποδειχθεί καλύτερος του Σα

Ο Ζοσέ Σα ήταν μια τριετία κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και πλέον θα… φυλάει τα νώτα της Γουλβς. Την θέση του πήρε ο Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος έρχεται με μεγάλες περγαμηνές και θα φοράει την φανέλα των «ερυθρολεύκων» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας είναι άξιος αντικαταστάτης του Σα και αυτό πρόκειται να το αποδείξει μέσα στα γήπεδα, όπως έχει δείξει και στις υπόλοιπες ομάδες που έπαιξε.

Το sportfm.gr παρουσιάζει τα θετικά στοιχεία του Τσέχου κίπερ τα οποία ίσως και να υπερτερούν από αυτά του Σα, αλλά προσθέτει και ένα μειονέκτημα που έχει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Ηγετική προσωπικότητα



..............

Ξέρει να καθοδηγεί άριστα την ομάδα του και τους αμυντικούς του από το τέρμα, μπορεί να κρατήσει την ομάδα του όρθια ακόμη και κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους όπως έκανε στο Euro με την Τσεχία κόντρα σε Αγγλία, Κροατία, Σκωτία και Ολλανδία, ενώ έχει μεγάλη πείρα από την τριετία στη Σεβίλλη που είναι μια από τις ομάδες που πρωταγωνιστεί σε Ισπανία και Ευρώπη. Είναι ένα ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο, με την εμπειρία του να τον βοηθάει σε αυτό σε σχέση με τον Ζοσέ Σα που προφανώς είχε μικρότερη πείρα.

Έχει αύρα νικητή και πλούσιο παλμαρέ



..............

Έχει κατακτήσει Europa League με Σεβίλλη, πρωτάθλημα Τσεχίας με την Σπάρτα Πράγας, ένα κύπελλο Ελβετίας και τρία πρωταθλήματα Ελβετίας με την Βασιλεία. Μάλιστα, το 2017 είχε ανακηρυχτεί ως ο καλύτερος Τσέχος παίκτης. Καταλαβαίνει κανείς ότι... όπου και να πηγαίνει φέρνει και την επιτυχία. Γιατί για να επιτύχεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ερωτευτείς τη δουλειά σου και ο Βάτσλικ σίγουρα το έχει καταφέρει αυτό.

Έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο



..............

Έχει παίξει στην Σπάρτα Πράγας που διεκδικούσε τίτλους και έπαιζε στην Ευρώπη, στην Βασιλεία που ήταν πρωταθλήτρια Ελβετίας και συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επίσης, ενώ ήταν και μια τριετία στη Σεβίλλη που πρωταγωνιστούσε σε Ισπανία και Ευρώπη. Όχι και λίγα... Ο Τσέχος ξέρει να διαχειρίζεται κρίσιμους αγώνες, να βγαίνει μπροστά όταν πρέπει και να κρατάει καθαρή την εστία του.

Τοποθετήσεις κάτω από τα γκολπόστ



..............

Ο Τόμας Βάτσλικ έχει εξαιρετικές εκτινάξεις και ρεφλέξ όπως είδαμε και στο Euro. Τόσο κόντρα στην Αγγλία που η ομάδα του ηττήθηκε, όσο απέναντι και σε Σκωτία, Τσεχία, Ολλανδία. Ακόμη και απέναντι στην Δανία δεν έφερε ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε αφού τον... εκτέλεσαν εξ επαφής, με τον 32χρονο κίπερ να είναι ο πιο σταθερός παίκτης της εθνικής του ομάδας και να δείχνει πως είναι ένας τερματοφύλακας που διαβάζει τις φάσεις, έχει πολύ καλές τοποθετήσεις και γενικότερα δηλώνει παρών όταν χρειάζεται.

Παίκτης που παίζει στα όρια της περιοχής



..............

Ένα ακόμη προτέρημα του Τσέχου τερματοφύλακα είναι πως του αρέσει να παίζει στα όρια της περιοχής, βοηθώντας έτσι στην κυκλοφορία της μπάλας (δίνοντας στηρίγματα στους συμπαίκτες του), αλλά και να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη. Κατά μέσο ορό ο Βάτσλικ κινείται στα 14 μέτρα από την εστία του, δείγμα ότι παίζει στα όρια της περιοχής, διαρκώς όταν η ομάδα του έχει την μπάλα στα πόδια. Είναι ένας τερματοφύλακας που δεν θα δεχτεί κάποιο εύκολο γκολ ή από μακρινή απόσταση, λόγω του ότι παίζει στα όρια της περιοχής και δεν είναι τύπου... Νόιερ, ούτε θα δεχτεί κάποιο μακρινό σουτ όπως αυτό που πέτυχε ο συμπαίκτης του, Πάτρικ Σικ, από το κέντρο κόντρα στην Σκωτία.

Καλός στις εξόδους



..............

Αν κάποιος μπορούσε να προσάψει κάτι στον Σα, που είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν οι έξοδοι του και ότι γενικότερα δεν τις τολμούσε. Ο Βάτσλικ έχει δουλέψει στις εξόδους του και φαίνεται να είναι αρκετά καλός σε αυτό το στοιχείο, τολμώντας το αρκετές φορές και τις περισσότερες με επιτυχία.

Ο Σα ήταν καλύτερος από τον Βάτσλικ με την μπάλα στα πόδια



..............

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ο Βάτσλικ δείχνει να υστερεί σε σχέση με τον Σα, είναι με την μπάλα στα πόδια. Ο Ζοσέ Σα το δούλεψε αυτό στην τριετία του στον Ολυμπιακό και το βελτίωσε αρκετά σε σχέση με τη στιγμή που ήρθε, με τον Βάτσλικ να μην είναι ο καλύτερος κίπερ με την μπάλα στα πόδια, αλλά ούτε βέβαια και ο χειρότερος. Στα θετικά τού Τσέχου, ότι έχει ποσοστό γύρω στο 95% μέσο όρο σε πάσες μεταξύ απόστασης 5-10 μέτρων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x