Αγγλία

Βενγκέρ: «Δώσαμε απαντήσεις στο ματς με τη Σίτι»

Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε μέσω δηλώσεων του ότι η Άρσεναλ έδωσε απαντήσεις με το «διπλό» στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Το γεγονός ότι η Άρσεναλ έχει κερδίσει μόνο 10 από τους 51 διαθέσιμους πόντους των τελευταίων σεζόν απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι δεν πτόησε τον Αρσέν Βενγκέρ από το να δηλώσει ότι με την κυριακάτικη νίκη απέναντι στους «πολίτες», η ομάδα του απάντησε στους επικριτές της σχετικά με την ικανότητα της να παίζει άμυνα και να κερδίζει «μεγάλα» παιχνίδια εκτός έδρας.

Αναλυτικά ο Αλσατός τεχνικός δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC : «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την άμυνα μας γιατί έχει αμφισβητηθεί πολύ. Ο στόχος ήταν να διορθωθούμε, και να κερδίσουμε έναν μεγάλο αγώνα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, πράγμα που δεν είχαμε κάνει φέτος». Στη συνέχεια πρόσθεσε «Οι άνθρωποι βιάζονται πολύ να κρίνουν, ξεχνώντας ότι είχαμε πολλούς αμυντικούς τραυματίες αυτή την σεζόν», ο οποίος χρησιμοποίησε τον Περ Μερτεσάκερ και τον Λοράν Κοσιελνί σαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν μόνο το 35% της κατοχής της μπάλας στο «Έτιχαντ», αλλά εμπνεύστηκαν από τον εντυπωσιακό Καθόρλα, ο οποίος χόρεψε την Σίτι (έχει παίξει κάθε λεπτό από τα 10 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος). Ο 30χρονος μέσος σημείωσε το ένα γκολ της Άρσεναλ, δημιούργησε το δεύτερο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 92% επιτυχία στις πάσες του. «Από τότε που ο Καθόρλα παίζει κεντρικός, βρίσκεται σε ένα επίπεδο της καριέρας του, όπου μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιρροή. Είναι φανταστικός γιατί μας αποβάλλει την πίεση σε δύσκολες καταστάσεις , δείχνοντας μας πόσο σημαντικό είναι να έχει κάποιος κεντρικός και τα δύο πόδια. Είναι παθιασμένος με το παιχνίδι» συμπλήρωσε ο Βενγκέρ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Πανουτσόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x