sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βιλερμπάν: Με… συστατικά Ευρωμπάσκετ 2013!

Με τις μεγάλες προσθήκες των Νάντο Ντε Κολό και Ζοφρέ Λοβέρν, η Βιλερμπάν στοχεύει σε μία πολύ καλύτερη πορεία από την περσινή που ήταν απογοητευτική.

Μία μικρή… παράκαμψη στη φιλοσοφία της έκανε το φετινό καλοκαίρι η Βιλερμπάν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας συνήθως στελέχωναν το ρόστερ τους με νεαρούς- και πολύ διψασμένους για διάκριση- παίκτες, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωσή τους. Ωστόσο, φέτος ο Τόνι Πάρκερ ακολούθησε μία άλλη πολιτική. Στην offseason (όπως λένε και στο ΝΒΑ) έφερε στην ASVEL δύο αστέρια του γαλλικού μπάσκετ. Αυτοί, δεν είναι άλλοι από τους Νάντο Ντε Κολό και Ζοφρέ Λοβέρν. Ο «TP» έφερε τους συμπαίκτες του στην εθνική Γαλλίας, που μαζί κατέκτησαν το Ευρωμπάσκετ του 2013, στα γήπεδα της Σλοβενίας.

Εκεί, συνάντησαν άλλους δύο χρυσούς «τρικολόρ» τους Σαρλ Καχούντι και Αντουάν Ντιό. Σ’ αυτό το σύνολο της εμπειρίας, ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ, θέλει να δημιουργήσει ένα δυνατό μείγμα μαζί με το ταλέντο και την αθλητικότητα των υπόλοιπων παικτών του ρόστερ, με σκοπό μία καλύτερη πορεία από την περσινή που ήταν άκρως απογοητευτική, με το πολύ φτωχό 8-20. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός, καθώς η Ευρωλίγκα αναμένεται εξαιρετικά ανταγωνιστική και ακόμη πιο δύσκολη. Στην ASVEL γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν ένα σύνολο που μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Ωστόσο, με τη φιλοσοφία «ας πάμε καλύτερα από πέρυσι και… όπου βγει» προσδοκούν να μην είναι ξανά στις τελευταίες θέσεις.

Ήρθαν: Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε), Ζοφρέ Λοβέρν (Ζαλγκίρις), Πάρκερ Τζάκσον-Καρτράιτ (Βόννη), Αμίν Νουά (Στρασμπούρ), Ρετέν Ομπαζοάν (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Τζόνα Μάθιους (Ανβίλ), Άντονι Πολάιτ (Φλόριντα Στέιτ), Ιβ Πον (Γκρίζλις).

Έφυγαν: Κρις Τζόουνς (Βαλένθια), Έλι Οκόμπο (Μονακό), Ρέιμαρ Μόργκαν (Γαλατασαράι), Γουίλιαμ Χάουαρντ (Μπανταλόνα), Μάρκος Νάιτ (Σαμάρα), Τζέιμς Γκιστ (ελεύθερος), Ντίλαν Οσετκόφσκι (Ουνικάχα Μάλαγα), Βίκτορ Γουεμπανιάμα (Μετροπολιτάν 92), Μάθιου Στραζέλ (Μονακό), Κιλιάν Μαλουάγια (Παρί Μπάσκετμπολ), Κώστας Αντετοκούνμπο (Μπουλς).

Παραμένουν: Τι Τζέι Πάρκερ, Γιουσουφά Φαλ, Ντέιβιντ Λάιτι, Αντουάν Ντιό, Πολ Λακόμπ, Σαρλ Καχούντι, Ζακαρί Ρισασέ.

Βιλερμπάν: Με… συστατικά Ευρωμπάσκετ 2013!

Αστέρι: Το φετινό καλοκαίρι, η Βιλερμπάν είχε πολλές απώλειες. Ωστόσο, παράλληλα κατάφερε να προχωρήσει και σε μία τεράστια προσθήκη. Αυτή, δεν είναι άλλη από τον Νάντο Ντε Κολό. Ένας από τους πιο επιτυχημένους Γάλλους μπασκετμπολίστες που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και αναμφίβολα θα είναι και το μεγάλο της αστέρι.

Ποιον να προσέξετε: Τα περισσότερα… φώτα στη φετινή ASVEL θα πέσουν πάνω στον –άγνωστο στην Ευρωλίγκα- Ρετέν Ομπαζοάν. Ο Βέλγος γκαρντ έκανε στα 29 του μεγάλο βήμα για το τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο και τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η αθλητικότητα και η έφεση στο σκοράρισμα. Άλλωστε, ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του φρόντισε να μας δείξει και στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Μάλλον είναι ο παίκτης που τον είχε και τον… έχασε. Η Βιλερμπάν το καλοκαίρι πρόσθεσε εμπειρία με Ντε Κολό και Λοβέρν. Άρα, θα ήταν πολύ καλό για εκείνη να είχε τον Έλι Οκόμπο, ο οποίος την άφησε για τη Μονακό. Και στη δεύτερή του σεζόν στην ASVEL θα ήταν ακόμη καλύτερος.

Μεγάλο ατού: Ανέκαθεν το μεγάλο ατού της Βιλερμπάν ήταν η… ελευθερία. Κάθε χρόνο, οι στόχοι και οι απαιτήσεις στην Ευρωλίγκα δεν είναι ψηλά. Στόχος του προέδρου Τόνι Πάρκερ είναι να παίζει καλό και ανταγωνιστικό μπάσκετ η ομάδα του. Ποτέ δεν ξεκίνησε σεζόν με στόχο την… κατάκτηση του τροπαίου. Άρα, η έλλειψη αυτής της πίεσης μπορεί να τη βγει σε καλό.

Μεγάλο ερωτηματικό: Εδώ δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Το φετινό καλοκαίρι η Βιλερμπάν έκανε ολικό… λίφτινγκ. Το θέμα είναι να «δέσουν» όλα τα συστατικά γιατί από μόνοι τους οι Ντε Κολό και Λοβέρν, που είναι οι πιο έμπειροι του ρόστερ, δεν μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν όλο το φορτίο. Άρα, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Τι Τζέι Πάρκερ, ο οποίος καλείται να τους κάνει σύνολο.

Πρόβλεψη πορείας: Το περσινό 8-20 και η προτελευταία θέση (και αυτή λόγω ισοβαθμίας με την τελευταία Ζαλγκίρις) ήταν άκρως απογοητευτική για τη Βιλερμπάν. Φέτος, η λογική λέει ότι θα είναι πιο δυνατή, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με βάση τον ανταγωνισμό τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εκείνη. Μάλλον, για κάπου εκεί προς τα… χαμηλά φαίνεται και φέτος, με το ενδεχόμενο της συμμετοχής στα playoffs να μοιάζει ως… θαύμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x