sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βίρτους Μπολόνια: Επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στα «σαλόνια» της Ευρωλίγκας

Η Βίρτους Μπολόνια επιστρέφει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως κάτοχος του περσινού Γιούροκαπ και σκοπεύει να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της στο κορυφαίο επιπεδο!

Η Βίρτους Μπολόνια επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ μετά από 15 ολόκληρα χρόνια απουσίας, ως κάτοχος του περσινού Γιούροκαπ (επικράτησε της τούρκικης Μπούρσασπορ στον τελικό, ενώ νωρίτερα στα νοκ-άουτ είχε αποκλείσει κατά σειρά Λιετκαμπέλις, Ουλμ και Βαλένθια). Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια δείχνει πως ξαναβρίσκει τη χαμένη της αίγλη και ξαναμπαίνει στην ελίτ.

Έχοντας ενισχυθεί σημαντικά μεσούσης της περασμένης σεζόν με τις προσθήκες των Χάκετ, Σενγκέλια και κάνοντας προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Λούντμπεργκ, Μίκι, Οτζελέγε, Μπάκο) με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ της, η Μπολόνια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και δείχνει ικανή να «χτυπήσει την πόρτα» της πρώτης οχτάδας. Στα παραπάνω προσθέστε την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και εμπειρία των Τεόντοσιτς, Μπελινέλι, τον επίσης πολύπειρο Σέρχιο Σκαριόλο που βρίσκεται στον πάγκο της και έρχεται… φουριόζος από την (για τους περισσότερους απρόσμενη) κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ με την εθνική Ισπανίας, αλλά και την «καυτή» της έδρα. Όλα αυτά τα στοιχεία, κάνουν τη Βίρτους Μπολόνια μία από τις ομάδες που ανυπομονούμε να δούμε στη φετινή Ευρωλίγκα!

Ήρθαν: Τζόρνταν Μίκι (Ζενίτ), Ισμαΐλ Μπάκο (Μανρέσα), Ίφε Λούντμπεργκ (Σανς), Σέμι Οτζελέγε (Κλίπερς), Λίο Μέναλο (Ρόμα), Γκόρα Καμαρά (Πέζαρο).

Έφυγαν: Κέβιν Χάρβεϊ (ελεύθερος), Μάρκο Κερόν (Νάρντο), Έκπε Ούντο (ελεύθερος), Τζακάρ Σάμσον (Λαϊόνιγκ Φλάινγκ Λέοπαρντς).

Παραμένουν: Σέρχιο Σκαριόλο, Ισάια Κορντινιέ, Νικολό Μάνιον, Μάρκο Μπελινέλι, Αλεσάντρο Παγιόλα, Μικέλε Ρούτσιερ, Μουχαμαντού Τζάιτε, Τόκο Σενγκέλια, Ντάνιελ Χάκετ, Κάιλ Γουιμς, Μίλος Τεόντοσιτς, Αουντού Αμπάς.

Βίρτους Μπολόνια: Επιστρέφει 15 χρόνια μετά στην Ευρωλίγκα

Αστέρι: Ο Τόκο Σενγκέλια αναμένεται να αποτελέσει το βαρόμετρο της Μπολόνια, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η πολύ μεγάλη εμπειρία του στα παρκέ της Ευρωλίγκας κρίνεται απαραίτητη σε μία ομάδα η οποία έλειπε από αυτή τα τελευταία 15 χρόνια. Έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ, ο 30χρονος Γεωργιανός καλείται να ηγηθεί της ομάδας του Σκαριόλο.

Ποιον να προσέξετε: Ο Ίφε Λούντμπεργκ αποτελεί τη σημαντικότερη καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση της Βίρτους. Επέλεξε την ομάδα της Μπολόνια παρά το γεγονός πως είχε στα χέρια του πολλές ακόμα δελεαστικές προτάσεις, προερχόμενος από ένα σύντομο πέρασμα από το ΝΒΑ και τους Φίνιξ Σανς. Έχοντας εντυπωσιάσει τους πάντες με το… ξεπέταγμά που έκανε φορώντας τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ στο ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν, αποχώρησε από τη Μόσχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και επιστρέφει στην Ευρωλίγκα για να καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα γκαρντ της.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Κοιτάζοντας το ρόστερ της, ίσως να της λείπει ένας πολύπειρος παίκτης στη θέση «5». Τζάιτε, Μπάκο και Καμαρά δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να γράψουμε ότι θα ζήλευε έναν παίκτη τύπου Ταβάρες, ικανό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δημιουργικότητα των Τεόντοσιτς, Χάκετ και Λούντμπεργκ.

Μεγάλο ατού: Ο Σέρχιο Σκαριόλο επέστρεψε πέρσι στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βίρτους, μετά από μια τριετία στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στους Τορόντο Ράπτορς του ΝΒΑ. Έχοντας οδηγήσει την εθνική Ισπανίας των πολλών απουσιών στην κατάκτηση του φετινού Ευρωμπάσκετ, ο πολύπειρος 61χρονος τεχνικός αποτελεί το… νούμερο ένα ατού της Μπολόνια. Επιπλέον, σαν μεγάλο πλεονέκτημα της ιταλικής ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί και η δύναμη της έδρα της, στην οποία αναμένεται να επικρατεί «καυτή» ατμόσφαιρα, με δεδομένη τη δίψα των φίλων της να την ξαναδούν να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο.

Μεγάλο ερωτηματικό: Το πώς θα παρουσιαστεί στη φετινή Ευρωλίγκα, δεδομένου του γεγονότος πως δεν έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια. Απέναντί της θα βρει ομάδες που έχουν τεράστια εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο και η μακρά απουσία της από τα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό «μείον» για τη Βίρτους.

Πρόβλεψη πορείας: Με «όπλα» της τον ενθουσιασμό της επιστροφής και την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της, η Βίρτους φαντάζει ικανή να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα της regular season. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία της αναμένεται να παίξει το κατά πόσο οι έμπειροι παίκτες της (Τεόντοσιτς, Μπελινέλι, Χάκετ, Σενγκέλια) θα μπορέσουν να καλύψουν το χάντικαπ της 15ετούς απουσίας της από το κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x