Την αντίδραση των ομοσπονδιών συνάντησαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, οι διατάξεις που αφορούν στους περιορισμούς στις θητείες, καθώς και τα ηλικιακά όρια για τα μέλη των Δ.Σ. των ομοσπονδιών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Κατά την ακρόαση των φορέων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σημείωσε:

«Η ΔΟΕ μας έχει προτρέψει να ορίσουμε όρια ηλικίας και θητειών από μόνοι μας. Άλλωστε η ίδια η ΔΟΕ το έκανε από μόνη της. Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ανανέωση στις ομοσπονδίες. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με νόμους, αλλά με αυτορύθμιση. Και είμαστε αντίθετοι στην αναδρομικότητα».

Πιο επιθετικός ήταν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής:

«Δεν δεχόμαστε τέτοιες μομφές περί διαχείρισης στις ομοσπονδίες. Δεν είμαστε λαμόγια και καρεκλοκένταυροι. Έρχονται ολυμπιακοί αγώνες και έχετε αναστατώσει όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό των ομοσπονδιών. Αν περάσετε αυτό το νόμο θα αγωνιστούμε να τον ανατρέψουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, σημείωσε από την πλευρά του:

«Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τις θητείες. Στοχοποιείτε τις ομοσπονδίες και παρεμβαίνετε στο αυτοδιοίκητό τους. Σε καμία άλλη κατηγορία εκλεγμένων πολιτών δεν υπάρχει όριο στις θητείες. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε ψήφιση αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που να οδηγήσουν και σε αποκλεισμό μας από διεθνείς διοργανώσεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube