Δελτία Τύπου

Βραβείο «Lloyd’s List» για την Arcadia των Αγγελόπουλων

Ως εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς βραβεύτηκε η Arcadia Shipping των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, στα «Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021».

Με το πολύ σημαντικό βραβείο για τα Δεξαμενόπλοια της χρονιάς, τιμήθηκε η «Arcadia Shipping», των αδελφών Αγγελόπουλων και ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Οι λόγοι που της απονεμήθηκε το βραβείο, είναι πως έχει υψωμένη σε όλα της τα πλοία την ελληνική σημαία, τα οποία είναι επανδρωμένα με Έλληνες ναυτικούς. Είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα ασφάλειας για τα πληρώματα, αλλά και στη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Η επικέντρωση της Arcadia στην ποιότητα και την αριστεία στις επιδόσεις, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, τονίστηκε τα τελευταία χρόνια από το υποδειγματικό ιστορικό της από τον έλεγχο-επιθεωρήσεις του κράτους λιμένα-Port Sate Control και από τις επιθεωρήσεις των ναυλωτών.

Παράλληλα, η Arcadia των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, έγινε η πρώτη εταιρεία που για δεύτερη φορά κερδίζει το βραβείο «Tanker Company of the Year» μετά από 14 χρόνια. Επικροτήθηκε και για τις σημαντικές δωρεές και την κοινωνική της δέσμευση στην Ελλάδα. Στην δραστηριότητά της αυτή περιλαμβάνονται μεγάλες δωρεές σε νοσοκομεία, στην Εκκλησία και στην Ελληνική Ακτοφυλακή-Λιμενικό Σώμα. Επίσης, η Αrcadia βρέθηκε στην πρώτη γραμμή παροχής βοήθειας στους Έλληνες πυρόπληκτους και στον εξοπλισμό του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ευχαριστώ θερμά την LLOYD’S LIST και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την βράβευση της ARCADIA ως Tanker Company of the Year. Για εμένα και τον αδερφό μου Παναγιώτη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και διάκριση. Από την ίδρυση της ARCADIA, το 1998, αποφασίσαμε να υψώσουμε την Ελληνική σημαία και να εμπιστευτούμε τους Έλληνες ναυτικούς, την απαράμιλλη ελληνική ναυτοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποί μας, στην στεριά και στη θάλασσα, έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία μας. Σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα», τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συνέχισε:

«Σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε, η προσφορά προς τον τόπο μας και την κοινωνία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x