bwin

Player of the Day: Αντρέις Γκραζούλις

O Aντρέις Γκραζούλις έκανε το... ματς της ζωής του κόντρα στην Ιταλία και οδήγησε τη Λετονία σε νίκη, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του Player of the Day.

Μπορεί τα ματς της Πέμπτης (7/9) να είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η τελική κατάταξη στις θέσεις 5-8 δεν έχει στην πραγματικότητα πλέον καμία ουσιώδη σημασία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν παίκτες που ξεχώρισαν.

Αν υπάρχει μία ομάδα που θα κρατήσουμε από το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός φυσικά από αυτή που θα το κερδίσει, είναι η Λετονία. Με πολλές απουσίες και ελάχιστους παίκτες από το top επίπεδο, αλλά και με εξαιρετικό, ομαδικό μπάσκετ, η μικρή χώρα της βαλτικής κατάφερε στο πρώτο της Μουντομπάσκετ να φτάσει μία ανάσα από την τετράδα! Πλέον, συνέχισε την πορεία της προς την (εξαιρετική) πέμπτη θέση, νικώντας την Ιταλία με σκορ 87-82, χάρη στα «όργια» του Αντρέις Γκραζούλις.



Ο σχετικά άσημος φόργουορντ της «λάτβια» έχει κάνει γενικότερα εξαιρετικό τουρνουά, στο οποίο μετρά μέχρι στιγμής 14,7 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο, με 50% στο τρίποντο. Ωστόσο, απέναντι στην Ιταλία, έκανε δεδομένα το ματς της ζωής του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με μία στατιστική που θα... ζήλευαν και οι αστέρες του ΝΒΑ.

Ο Γκραζούλις σκόραρε 28 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, όμως αυτό που είναι ακόμη πιο απίστευτο είναι η ευστοχία του, αφού μέτρησε 9/10 δίποντα και 3/3 τρίποντα, όντας πραγματικά στη «ζώνη του λυκόφωτος». Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, με την Ιταλία να αντεπιτίθεται και να μειώνει στους 2 (82-84), ο 30χρονος έβαλε μεγάλο τρίποντο το οποίο ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.



Μετά τη μεγάλη του εμφάνιση, που του χάρισε και το Player of the Day, ο Γκραζούλις αξίζει και ένα μικρό who is who. Γεννηθείς το 1993, έκανε σημαντική καριέρα στη χώρα του και τη Βέντσπιλς, στη συνέχεια βρέθηκε στην Ιταλία, όπου έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις Ντερτόνα, Τριέστε και Τρέντο. Στην εθνική αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια, ξεκινώντας από τα νεανικά της τμήματα, ενώ είναι βέβαιο πως μετά το εξαιρετικό Μουντομπάσκετ που έκανε, θα τραβήξει πάνω του «βλέμματα» και από ομάδες υψηλότερου επιπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x