bwin

Player of the Day: Εξέβιερ Κουκς

Ο Εξέβιερ Κουκς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Αυστραλίας στη νίκη-πρόκριση επί της Ιαπωνίας, κερδίζοντας τον τίτλο του Player of the Day.

Ακόμη μία μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε στο τέλος της, με πολλά και κομβικά ματς, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έκριναν και προκρίσεις.

Ένα από αυτά ήταν και η αναμέτρηση μεταξύ Αυστραλίας και Ιαπωνίας. Μπορεί οι Boomers να είναι αρκετά ανώτεροι από τους Ασιάτες, όμως οι τελευταίοι έψαχναν την έκπληξη ως οικοδεσπότες, γνωρίζοντας πως με νίκη προκρίνονταν στην επόμενη φάση. Παρόλα αυτά, οι Αυστραλοί έκαναν «πάρτι» με σκορ 109-89, χάρη κυρίως στον Player of the Day, Εξέβιερ Κουκς.

Player of the Day: Εξέβιερ Κουκς

Ο ύψους 2,03μ. φόργουορντ μπορεί να είναι σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, ωστόσο κάθε άλλο παρά... τυχαίος παίκτης είναι. Κάνοντας πριν από μερικά χρόνια «θραύση» στο NBL, πρωτάθλημα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, κέρδισε μία θέση στο ΝΒΑ και το ρόστερ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, για τους οποίους αγωνίστηκε μάλιστα πέρυσι σε 10 ματς.

Κόντρα στους Ιάπωνες, απέδειξε γιατί ανήκει σε ρόστερ ομάδας του «μαγικού κόσμου». Ο Κουκς εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα μεγέθους απέναντι στους αντιπάλους του και έβαλε 24 πόντους με 12/20 δίποντα, μαζεύοντας παράλληλα και 16 ριμπάουντ! Σαν να μην έφταναν αυτά, μοίρασε 2 ασίστ και έκοψε 2 σουτ, χωρίς μάλιστα ούτε ένα λάθος. Συνολικά, είχε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, μία από τις πέντε καλύτερες μέχρι στιγμής επιδόσεις.



Μάλιστα, όλα αυτά χωρίς να παίζει καν στη φυσική θέση του. Ο Κουκς είναι «τεσσάρι», ωστόσο περνάει πολλή ώρα στη θέση «5», όπου η Αυστραλία είναι πολύ λειψή λόγω του τραυματισμού του Τζοκ Λαντέιλ λίγο πριν τη διοργάνωση. Μένει να φανεί, αν μπορεί να συνεχίσει να παίζει σε τέτοιους ρυθμούς εκτός θέσης, βοηθώντας την ομάδα του, που έχει ως στόχο το μετάλλιο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x