bwin

Player of the Day: Λούκα Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς απέδειξε έμπρακτα ότι δεν έχει αντίπαλο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και κερδίζει επάξια τον τίτλο του Player of the Day για τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης.

Με ματσάρες και απίστευτες εμφανίσεις κύλησε και η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένας όμως παίκτης έκλεψε την παράσταση, κάτι που δεν μας κάνει σε καμία περίπτωση εντύπωση.

Ο Λούκα Ντόντσιτς, δεδομένης της απουσίας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκολα Γιόκιτς, είναι ο κορυφαίος - με διαφορά - παίκτης σε ολόκληρο το Μουντομπάσκετ. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ της Σλοβενίας, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για ένα... one man show του σταρ των Μάβερικς.



Αυτό ακριβώς συνέβη και στην πρεμιέρα της Σλοβενίας κόντρα στη Βενεζουέλα. Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής προσπάθησε να βάλει δύσκολα στο μεγάλο φαβορί, όμως ο «Luka Magic» ήταν... στη ζώνη του λυκόφωτος και δεν της άφησε περιθώρια. Ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε το ματς με 37 (!) πόντους, τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επίδοση στο φετινό Παγκόσμιο, μετρώντας μάλιστα 11/18 σουτ εντός πεδιάς και 13/16 βολές!

Φυσικά, ο all-around σταρ του ΝΒΑ δεν σταμάτησε μόνο στο σκοράρισμα. Μέτρησε, επίσης, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ έκλεψε και 2 φορές την μπάλα, έχοντας και 1 τάπα! Κι όλα αυτά, με μόλις 4 λάθη, αριθμό απειροελάχιστο αν σκεφτεί κανεις πως διαχειρίστηκε όλες τις κατοχές της Σλοβενίας στα 31 λεπτά που έπαιξε. Η stat line αυτή ολοκληρώνεται με τους 39 (!) βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η επίδοση αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, αφού ο Κάρλικ Τζόουνς του Νοτίου Σουδάν είχε 40, όμως η ομάδα του γνώρισε ήττα.



Με αυτή του την εμφάνιση, ο Ντόντσιτς απέδειξε περίτρανα πως... μπορεί να κερδίσει μόνος του στο Παγκόσμιο. Κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει, αν θέλει να οδηγήσει τη Σλοβενία ψηλά. Ο όμιλος δεν είναι απαιτητικός, η συνέχεια όμως θα είναι, και θα χρειαστούν «όργια» του γκαρντ των Μάβερικς ώστε η ομάδα να προχωρήσει. Κάτι μας λέει, πως δεν είναι για τελευταία φορά Player of the Day...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x