bwin

Player of the Day: Λούκα Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε τη Σλοβενία στην 7η θέση, που αποτελεί υπέρβαση με βάση το υλικό της, και κερδίζει επάξια το προτελευταίο Player of the Day του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μία μέρα έμεινε για την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή δηλαδή που θα κρίνει τις θέσεις του βάθρου και φυσικά τον πρωταθλητή (10/9) μεταξύ Γερμανίας και Σερβίας. Παρόλο που η προτελευταία μέρα της διοργάνωσης δεν περιελάμβανε ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αφορούσε τους αγώνες κατάταξης, ένας παίκτης ξεχώρισε (ξανά) τόσο που δεν μπορεί να μην αναδειχθεί Player of the Day.

Η Σλοβενία νίκησε με σκορ 89-85 την Ιταλία και τερμάτισε 7η στη διοργάνωση, πλασάρισμα που μπορεί να μην εντυπωσιάζει, όμως είναι πιθανότατα ό,τι καλύτερο μπορούσε η ομάδα βάσει του λειψού υλικού της. Για να το καταφέρει αυτό, χρειάστηκε να έχει γι' ακόμα μία φορά σε εξαιρετική κατάσταση τον Λούκα Ντόντσιτς, που νίκησε... μόνος του τη «σκουάντρα ατζούρα».



Ο Σλοβένος σούπερ σταρ συζητήθηκε και αμφισβητήθηκε πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες, μετά το ματς με τον Καναδά, όταν έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής λόγω της «γκρίνιας» του προς τους διαιτητές και της αποβολής του με δύο τεχνικές ποινές. Πολλοί έσπευσαν να τον καταδικάσουν ως υπαίτιο για τον αποκλεισμό της ομάδας του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Ντόντσιτς κουβάλησε τη Σλοβενία σε μία τιμητική θέση με βάση το υπόλοιπο ρόστερ της.

Αυτό ακριβώς έκανε και κόντρα στην Ιταλία, όπου είχε μια stat line βγαλμένη από το ΝΒΑ. Ο «Luka Magic» τέλειωσε το ματς με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, έχοντας 3/5 δίποντα και 5/10 τρίποντα. Μοναδικό «μελανό» σημείο της βραδιάς του ήταν τα 9 λάθη στα οποία υπέπεσε, προϊόν όμως και της κούρασης από το γεγονός πως διαχειρίστηκε κάθε επίθεση της Σλοβενίας στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην ήδη μεγάλη εξουθένωσή του από τη διοργάνωση!



Πολλοί μπορεί να αντιπαθούν τον Ντόντσιτς. Είναι πράγματι μερικές φορές εριστικός και υπερβολικά «γκρινιάρης» προς τους διαιτητές, σε βαθμό που χάνει το δίκιο του και αποσυντονίζει την ομάδα του. Ωστόσο, δεν χωράει αμφιβολία πως είναι ένας πραγματικός «πιστός στρατιώτης» της Σλοβενίας, την οποία δεν άφησε «απροστάτευτη» ούτε στους αγώνες κατάταξης, που δεν είχαν και καμία σημασία στο κάτω κάτω. Θα μπορούσε άνετα να ζητήσει να μην παίξει για να μην τραυματιστεί, όμως αγωνίστηκε τελικά 38 λεπτά, δείχνοντας πως είναι εκεί για τη χώρα του, σε ένα καλοκαίρι όπου πολλοί μεγάλοι σταρ έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x