bwin

Player of the Day: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο leader που χρειαζόταν η Σερβία για να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας και είναι ο Player of the Day της πρώτης μέρας των προημιτελικών.

Τα δύο πρώτα ματς των προημιτελικών ήταν... λιγότερο ντέρμπι απ' όσο περιμέναμε, με τους Σέρβους και τις ΗΠΑ να κάνουν «πλάκα» κόντρα σε Λιθουανία και Ιταλία.

Παρόλα αυτά, η εύκολη πρόκριση των «πλάβι» επί της «λιέτουβα» ήταν πιο απρόβλεπτη, καθώς το σύνολο του Κάζις Μακσβίτις είχε χτίσει μομέντουμ μετά τη νίκη επί της Team USA και έμοιαζε να στοχεύει ψηλά. Η Σερβία, παρόλα αυτά, έβαλε τέλος στα όνειρά των Λιθουανών, έχοντας ως leader τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.



Ο «Bogey» έκανε τεράστιο ματς, και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Επιθετικά, σκόραρε 21 πόντους με 7/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα, βάζοντας κάποια σουτ από αυτά που «διαλύουν» την ψυχολογία κάθε ομάδας, με χαρακτηριστικό αυτό από τα 10 μέτρα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, που ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά. Αμυντικά, συμμετείχε και αυτός στο γενικότερο hustle των Σέρβων, που δεν άφησαν ούτε... σπιθαμή χώρου στους ταλαντούχους Λιθουανούς, κάνοντας μάλιστα και 2 κλεψίματα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μπογκντάνοβιτς πήρε από το χέρι και οδήγησε στα ημιτελικά, μία Σερβία την οποία πολλοί υποτίμησαν στην αρχή του τουρνουά. Οι απουσίες παικτών όπως ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Νίκολα Κάλινιτς αποδυνάμωσαν πολύ το ρόστερ των «πλάβι», οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν απογοητεύσει στα τελευταία τους τουρνουά, με πολλούς να τους χαρακτηρίζουν ως «losers». Παρόλα αυτά, ο Μπογκντάνοβιτς απέδειξε ότι είναι το αντίθετο, ένας μεγάλος winner, και πλέον η Σερβία κοιτάζει... ψηλά, γιατί όχι και το χρυσό.



Καλύτερα από όλους όσον αφορά τον σημερινό Player of the Day, τοποθετήθηκε ο Μάρκο Γκούντουριτς, που δήλωσε για τον συμπαίκτη του: «Όλοι γνωρίζετε τον Μπογκντάν. Είναι ο αρχηγός μας. Πώς παίζει στην εθνική ομάδα... Είναι πάντα εκεί. Είναι μεγάλος ηγέτης. Όταν ήμασταν μπροστά, μας έδωσε μια καλή ομιλία κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Ήμασταν στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία και μετά χάσαμε. Έτσι έδωσε μια καλή ομιλία σχετικά με το να παραμείνουμε ήρεμοι, να παραμείνουμε μαζί και να είμαστε έξυπνοι. Αυτή είναι η ηγεσία που χρειαζόμαστε, αυτός είναι ο αρχηγός μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x